Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Évértékelőt tartott a munkaügyi igazgató

Békési Csaba, a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) vezérigazgatója tartott évértékelőt tegnap délelőtt. A fiatal igazgató ezzel együtt a tavaly őszi kinevezésétől mostanig történt egyesztendőnyi, a szervezettel karöltve megvalósított közös munkájukat, eredményeiket foglalta össze a sajtó képviselőinek jelenlétében.

A prezentált statisztikákból számszerűleg is egyértelműen kiderült, az AJOFM dinamikus, fiatal vezetője rendkívül agilis és körültekintő személyiség, aki szinte még álmában is a munkakeresők és -kínálók közötti kommunikáció jobbítására törekszik, 200 százalékon pörög, folytonosan új ötletekkel rukkol elő, és egyáltalán nem tűri a tétlenséget, hiszen egy év alatt nemcsak a szervezet munkatempóját duplázta meg pozitívan, hanem szinte minden lehetséges munkaerőpiaci statisztikai mutatót is. Ezekről a mutatókról prezentált néhány olyan részletet, amely az általuk eddigiekben regisztrált munkakeresőkre és munkavállalókra, valamint a szervezet által indított képzések nyomán elhelyezkedettekre is vonatkozott.

Ily módon tavaly októberben a szervezet 11 314 munkanélkülit regisztrált, míg az idén október 31-éig 10 159-et. Igen fontos számukra minden korosztály megszólítása, szakmai és iskolai végzettségtől, valamint kortól függetlenül mindenki számít, és minden egyén munkára találása számukra is külön örömet jelent. Az elmúlt egy esztendőben 7 850 embernek segítettek munkát találni, 32 alap-, illetve továbbképző kurzust szerveztek (nagyjából 80%-os sikeres elhelyezkedési rátával), és hetente hirdetnek meg több száz új munkahelyet a megyében, ugyanakkor számtalan európai megbízható munkalehetőség tekintetében is sikeresen közvetítenek.

Mint az elhangzott, sajnos Bihar megye országos szinten az utolsó előtti helyen áll az alacsony átlagbérek tekintetében. Az AJOFM azonban ennek ellenére minden eszközével azon van, hogy megtalálja a módját a munkakeresők és munkaadók közötti kommunikációban való gyümölcsöző közvetítésnek.

Evertekelot

Békési Csaba hangsúlyozta továbbá, nem elégszenek meg a székben hátradőlve az egy év alatt felmutatott eredményeikkel, hiszen az állandó mozgásban lévő munkaerőpiac folytonos odafigyelést és rendkívül körültekintő, jó kommunikációt igényel. Egy, az Arad megyei társszervezettel közösen elindított projekt keretében most épp Bihar megye kistelepüléseit járják, és szó szerint ajtóról ajtóra keresik és szólítják meg azokat a munkanélkülieket, akik valamiért nem tudnak a szervezetről, vagy nem regisztráltak a rendszerben. Számukra előreláthatólag november második felében fognak a megye három vidéki városában is többnapos állásbörzét szervezni.

Az AJOFM vezetője értékelte ugyanakkor a kinevezése óta a sajtóval kialakult jó kapcsolatát is, valamint a számos sikeresnek bizonyult állásbörze mellett kiemelte azoknak az önerőből létrehozott internetes tájékoztató fórumoknak a jelentőségét is, amik által közvetlenül, akár személyesen is párbeszédet folytathatnak a munkakeresőkkel.

A rendkívül dinamikus személyiségű igazgató célja egyértelmű: még jobb kommunikáció és közvetítés az érintettek között, valamint minden eddigi pozitív mutató túlszárnyalása.

Tóth Gábor