Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Évértékelés és tervezés a MIK-nél

A Margittai Ifjak Köre gyűlést tartott kedden a 2017-re előrevetített tervek megtárgyalásáért.

Demián Zsolt, a szervezet elnöke elmondta, hogy a Pincét vissza kell adni a fiataloknak, ahol zárt összejöveteleket lehet szervezni a jövőben. Ugyanakkor Demián új programtervekkel érkezett a találkozóra. Ezek közül a legkiemelkedőbb a Szeretlek, Margneta nevet viselő új mozgalom. A Margneta a Villa Margnetából ered, így említették Margittát az első írásos feljegyzésben 1216-ban. Terveik között szerepel az intézmények, civil szervezetek, lakosok összefogása olyan események szervezésében, amelyek jobbá, szebbé teszik a várost.

Evertekeles

„Szükségét érzem annak, hogy mindenki vállvetve tegyen hozzá egy kicsit a város előrelépéséért. Csak akkor tudjuk margittaiságunkat előrébb görgetni, ha benne lesz a munkánk. Nem kell mindent az önkormányzattól vagy egyéb intézménytől várni. Közös összefogással mi is szebbé, jobbá tudjuk tenni Margittát” – magyarázta Demián Zsolt.

A közeljövőben az elnök ígérete szerint egyeztetni fog a SPAACS igazgatójával és az ezen belül működő, a köztisztaságért és zöldövezetekért felelős csoport vezetőivel az együttműködés érdekében.

A Margittai Ifjak Körének közleménye