Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Európai szövetségbe lépne a nagyvárad zoo

A Nagyváradi Állatkertbe látogattunk hétfőn, ahol Bimbó-Szuhai Tibor igazgatót kérdeztük arról, mi történt az átadás óta, és milyen tervekkel készülnek a jövőre.

Mint megtudtuk, az állatkertben jelenleg több mint 140 állatfaj 650 példánya él. Bár látványosabb változásra egyelőre nem készülnek, de például a zöldövezetek karbantartása folyamatos munkát igényel, és figyelik a pályázati lehetőségeket is. Az állatkertben egyébként a déli órákban is voltak látogatók, és bár a nagyvadak elhúzódtak a hőség elől, a szarvast többen is etették a speciális táppal, és a játékszereket is próbálgatták a kisebbek.

europai 1 VAGNI i hasabra

Bimbó-Szuhai Tibor

europai 2

A gyermekeknek jó szórakozás az állatkerti séta

 

A nagyváradi állatkert felújítása után visszacsatlakoztak a Romániai Állatkertek Szövetségéhez, és tervezik az Európai Állatkertek Szövetségéhe való csatlakozást is, tudtuk meg az igazgatótól, ez azonban hosszadalmasabb folyamat, viszont a szövetség tagjaiként részt vehetnek majd például fajmentő programokban is. Bimbó-Szuhai Tibortól azt is megtudtuk, hogy megfigyelőként szeretnének részt venni az európai szövetség kongresszusán, melyet szeptemberben Budapesten tartanak majd.

Fried Noémi Lujza