Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Étteremnek adták ki a PSD volt székházát

A nagyváradi önkormányzat hivatalosan is közzétette, hogy egy vendéglátó-ipari cégnek adta bérbe azt a Szent László téren álló, 91,91 négyzetméter alapterületű helyiséget, ahol idáig a román Szociáldemokrata Párt (PSD) székháza működött.

etteremnek

A helyiség bérbevételére hat különböző cég is licitált,é s végül a legtöbbet ajánló Smart Fusion vállalatnak ítélték oda, amely havi 115,24 lejes bért fog fizetni négyzetméterenként – jelentette be az önkormányzat március 27-én, hétfőn.

A szerződést első ízben öt évre kötik a meghosszabbítás lehetőségével. A győztes vállalat működteti egyébként a Fő utcai Ristretto éttermet is. A lépést az önkormányzat azzal indokolta, hogy a nagyváradi központi téren szeretnének több helyet biztosítani vendéglátó egységeknek. „Ezáltal is szeretnénk a történelmi városközpontba vonzani a turistákat és a váradi lakosságot, hiszen büszkék vagyunk a frissen felújított főtérre, és az azt szegélyező renovált műemlék épületekre” – nyilatkozta Lucian Popa, az önkormányzat épített örökségért felelős igazgatóságának vezetője.

Sz. G. T.