Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Északír vendégek Élesden

Közel tíz napon keresztül gyermekzsivajtól volt hangos a gyülekezeti ház udvara: Lurganból (Észak-Írország) érkezett fiatalok látogattak el idén is Élesdre. Sokukat már visszatérő vendégként üdvözölhették a helybéliek, de újak is csatlakoztak az évről évre bővülő csapathoz.

A fiatalok hétköznap délelőttönként bibliai történeteket feldolgozva tanították a részvevőket, és játszottak velük, a foglalkozások több mint hatvan gyerek számára nyújtottak nap mint nap kellemes és hasznos időtöltést.

eszakir 1

A szórakoztató délelőttből nem maradhatott el az éneklés és a csapatversenyek sem. Délután háromtól angolóra vette kezdetét, amelyen szintén népes sereg sajátította el játszva az angol nyelv alapjait, több csoportra osztva. A gyermekfoglalkozások sorában nagy népszerűségnek örvendett a doboktatás is, délutánonként hangos dobpergéstől zengett az udvar, de sokszor késő estig sem csitult el a jókedv, hiszen a játék és éneklés közben sok új barátság köttetett a helybéliek és a vendégek között.

Az Írországból érkezettek azonban nemcsak a gyerekek arcára csaltak mosolyt, hanem az idősebbekére is. Délutánonként családlátogatásokon énekeltek és ajándékoztak, mindenki szeretettel fogadta őket.

Sokan kétkezi munkával is kivették a részüket a gyülekezetben folyó tevékenységekből: a vendégek számára szokatlanul nagy hőségben délelőttönként és délutánonként is lapátot-kalapácsot ragadtak, és a helyiekkel együtt komoly segítséget nyújtottak az új épületben folyó építkezésben. Köszönet érte mindenkinek!

A munka mellett a szórakozásra is jutott idő: hétvégén Püspökfürdőre (ma Május 1.) látogattak el a vendégek, és a strandon pihenték ki fáradalmaikat.

Természetesen nem maradt el az istentiszteleti alkalom sem, ahol angol és magyar nyelven szólt Isten igéje, s nem maradt el a már hagyományossá vált „ír est” sem, amelyen a helyiek nagy örömére bemutatkoztak a vendégek – az ír táncok, énekek nagy sikert arattak, mint ahogy a szeretetvendégség is, amelyen ír ételekkel kedveskedtek a nagyszámú érdeklődőnek.

Az utolsó előtti nap estéjén az élesdi gyermekek mutatták be mindazt, amit a hét során tanultak, és a templom ez alkalommal is megtelt kíváncsi hozzátartozókkal.

Az elválás megható pillanataiban könnyek és ölelések között búcsúzott a csapat, és többször is elhangzott: jövőre visszavárunk, jövőre visszajövünk! Hogy ez valóban így lesz, az a kitűnő szervezésnek is köszönhető. Dénes István Lukács tiszteletes, a főzésben szorgoskodó hölgyek, a tolmácsok, alulírott és Kovács Annabella, a vendégfogadó családok és az egész gyülekezet mindent megtett annak érdekében, hogy vendégeink jól érezzék magukat. Ittlétük feledhetetlen élményt nyújtott mindannyiunk számára.

Kajántó Beáta

Élesd