Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Északír vendégek Élesden

A hagyományt folytatva idén is 12 északír fiatal látogatott el az élesdi református gyülekezetbe, az élesdiek legnagyobb örömére, ahol gyermeket tanítottak, időseket látogattak és dolgoztak. A Lurgan városbeli Shankill Parish gyülekezetből érkezők nagy része nem először járt itt, vannak olyan visszatérő „vendégek” is közöttük, akiknek ez már a hatodik alkalmuk volt itt, annyira megszerették ezt a várost és az itteni gyülekezetet. A 15–19 év közötti fiatalokat elkísérte az ottani ifjúsági vezetőnő valamint a segédlelkész, vasárnap ő hirdette az igét Isten házában a lelki vívódásokról, valamint arról, hogyan segíthet Isten a keresztyéneknek világosságban élni.

eszakir 1

Az írek tíz napot töltöttek Élesden, ez idő alatt délelőttönként a gyerekek népes csapatát (körülbelül 90 lelkes érdeklődőt) tanították bibliai történetekre és ezek segítségével mutattak rá arra, hogy bármilyen élethelyzetbe kerüljön is az ember, Isten soha nem hagyja el őt. Délutánonként a csapat több ágra szakadt, egyesek gitárral, dalos kedvvel és egy tartósélelmiszer-csomaggal indultak el meglátogatni a gyülekezet idős és beteg tagjait, örömmel és reménnyel töltve meg a meglátogatott hajlékokat. Mások ezalatt keményen dolgoztak: a templomkerítést és egy nagysátor vázát festették, valamint segítettek azoknak a ruháknak az eladásában, amelyeket az ő gyülekezetük gyűjtött és küldött el Élesdre, ezzel is támogatva a testvérgyülekezetet. A csoport harmadik része délutánonként „sportakadémiát” tartott a gyerekeknek, ahol a testmozgás és szórakozás mellett lehetőség nyílt angol szavak és kifejezések elsajátítására, valamint a csapatmunka hasznosságának megtapasztalására, amely a keresztyén életben is nagyon fontos – világítottak rá az ír fiatalok a gyerekeket tanítva.

eszakir 2

Az itt töltött idő alatt két estén közös ifjúsági alkalomra és dicsőítésre gyűlhettek össze a lurgani és az élesdi fiatalok, ahol együtt énekelhettek, dicsőíthették Istent, olvashattak két nyelven a Bibliából valamint az adott igét kis csoportokban megbeszélhették és imádkozhattak egymásért és a két gyülekezetért. Vasárnap volt az a nap, amikor az egész gyülekezet részt vehetett a közös programokban, hiszen délelőtt az ír segédlelkész prédikációja előtt a vendégek különböző énekekkel örvendeztették meg a híveket, a délutáni istentiszteleten pedig alkalom nyílt a közös dicsőítésre: a gyülekezet és a vendégek ugyanazokat a dalokat énekelték angolul és magyarul.

Köszönjük mindazoknak, akik segítettek az alkalmak áldásossá tételében, legyen az felajánlott étel, kétkezi munka vagy az ételek elkészítése, valamint köszönet minden imádságért, amely lehetővé tette, hogy ez a tíz nap ne tűnjön el nyomtalanul, hanem elmúltával is megmaradjon egy hitben növekedett gyülekezet, Isten feltétlen és mindenütt jelenlévő szeretetében.

Kajántó Beáta