Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eső után hosszú indián nyár jön

Ahogy ez tájainkon évek óta megszokott, idén is minden átmenet nélkül érkezett meg az ősz, a késő nyári kánikula szinte pár óra alatt váltott át hűvös, esős időjárássá. A vasárnap megérkezett hidegfront jelentős mennyiségű csapadékot is hozott Bihar megyébe, azonban szerencsére itt nem okozott eddig semmilyen gondot a hirtelen lezúduló eső. A Körösök Vízügyi Igazgatóságának sajtóreferense, Anca Mihociu kérdésünkre elmondta, Biharban sehol nem okozott áradást a vasárnapi, hétfői esőzés, sőt épp ellenkezőleg, a nyári szárazság következtében leapadt folyóvizek vízszintjét helyreállította. Más megyék már nem voltak ilyen szerencsések, tőlünk keletebbre az esőzések nagy viharokkal társultak, a székelyföldi megyékben jelentős károkat okozva, sőt a Hargita megyei Bélborban vasárnap este emberéletet is követelt a vihar, egy kidőlt fa ugyanis agyonnyomott egy ottani férfit. A meteorológiai előrejelzések szerint mára, azaz keddre az esőzések a legtöbb helyen megszűnnek, s a következő napokban fokozatosan melegszik az időjárás. Hosszú, szép indián nyárra számíthatunk idén.

eso utan

A Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) sajtóreferense, Camelia Roşca elmondta lapunknak, hogy vasárnap és hétfőn a megyében sehol nem riasztották a tűzoltókat az esőzések miatt.

Szőke Mária