Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eseménydús kántorképzés

Eseményekben gazdag volt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület kántorképző tanfolyamának második hete. A hallgatók hétfőn laza ismerkedő estet tartottak, amely során mindenki „megcsillogtatta” tehetségét a zenekar különböző hangszerein vagy éppen a mikrofonnál. Szerdán Csűry István református püspök úr liturgikai előadást. Ugyancsak szerdán a váradrogériuszi református, este pedig a váradszőllősi római katolikus templomban tartották az orgonaismeret órát. Szőllősön Józsa Domokos kántor, a képző egyik orgonatanára rögtönzött orgonahangversenyt is tartott a jelenlévők nagy örömére. A koncerten többek között J. S. Bach Esz-dúr prelúdiuma, a D-dúr szvitből az ismert Air című átirat, az a-moll fúga, néhány korál, a Dór toccata és Gounod-Bach Ave Maria című szerzeménye is felcsendült.

a kantorkepzo 3

Vasárnap a nagyvárad-újvárosi református templomban a délelőtti istentiszteleten a képzősök egy kis kamarakórusa Draskóczy-, Berkesi-, valamint Samel Jacobi egy-egy művét énekelte.

a kantorkepzo12

A kántorképző tanfolyam záróhangversenyére augusztus 16-án, pénteken 18 órakor kerül sor a váradújvárosi református templomban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

O. O. V.