Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Érzelemdús darabok az Infinite Dance Festival csütörtöki napján

Az Órák című film alapján rendezte Feledi János az Idők folyamán című darabot, melyet a II. Infinite Dance Festival csütörtöki napján adott elő a nagyváradi Szigligeti Színház nagytermében a budapesti Feledi Project. Az előadás előtt a Stephany Táncegyesület mutatkozott be, több korcsoportban társastáncokat adtak elő.

Stephany Táncegyesület

Stephany Táncegyesület

Az Idők folyamán három nő történetét foglalja össze, megelevenítve a felnőtté válást, a férfi-nő kapcsolatát, az elidegenedést, a megtapasztalást, a ráébredést. A három történet ráadásul egymással párhuzamosan bontakozik ki, így nagyobb hatást keltve a nézőközönségben. A darab során olyan kérdések is felmerülnek, hogy milyen boldognak lenni, milyen nőnek lenni, és ami a legelgondolkodtatóbb: milyen boldog nőnek lenni…

Feledi Project: Feledi János, Fehér Laura, Horváth Zita és Tóth Brigitta

Feledi Project: Feledi János, Fehér Laura, Horváth Zita és Tóth Brigitta

Ugyancsak csütörtökön, este nyolc órától a Bukaresti Nemzeti Táncközpont mutatkozott be az Árkádia Bábszínházban a Nem mind hősök című darabbal. Az előadás azt a háborúk utáni szorongást idézi elő, amelyről szüleinktől, nagyszüleinktől hallunk még most, a 21. században is. Rádiós híradások a háborúból, Sztálin és Hitler szövetkezése, harca, majd békülése, a katonák elesettsége, majd talpra állása – mindezek megjelennek a darabban úgy, hogy a jelenetek külön-külön is értelmezhetők.

Részlet a Nem mind hősök című darabból

Részlet a Nem mind hősök című darabból

Az előadás után a társulat beszélgetésre invitálta a közönséget, ahol kifejthették véleményüket, gondolataikat a darabról, melynek éppen az a célja, hogy provokáljon bennünket, gondoljuk át a háborúról az ősök elmondásaiból kialakult képet.

Kiss Erzsébet Janka