Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Érzékenyítő” istentisztelet volt Csillagvároson

A fogyatékkal élő fiatalokat felkaroló sepsiszentgyörgyi Írisz Ház csapatának részvételével tartottak érzékenyítő istentiszteletet október 8-án, vasárnap a Nagyvárad-csillagvárosi református templomban. Az ünnepi alkalmon Makkai Péter lelkész, a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókjának vezetője hirdetett igét.

erzekenyito 1

Prédikációjában Rembrandt A tékozló fiú hazatérése című festményével illusztrálta a vonatkozó bibliai passzusokat, rámutatva hogy a holland festőművészhez hasonlóan, aki szerette önmagát is „belefesteni” a képeibe, Jézus Krisztus is úgy mondott példabeszédeket, hogy azokban a hallgatóság magára ismerjen, ugyanakkor mindig odahelyezte az Istent is. A képet elemezve ugyanakkor beszélt az atya alakja kapcsán a feltétel nélküli szeretet fontosságáról, a tékozló fiú alakja kapcsán pedig arról, hogy az igazi bűnbocsánathoz, csak a megújulás, újászületés révén vezet az út.

erzekenyito 2

A rendhagyó istentiszteleti alkalmat számos különleges momentum gazdagította. Rövid műsorral közreműködtek az Írisz-band, a Diakónia Méhecske Műhely, és az ERDA érmelléki alapítvány fiataljai. A gyülekezet tagjait ugyanakkor interaktív játékra is hívták Szív küldi szívnek címen, melynek keretében a jelenlevőknek különböző lélekállapotokat kellett leolvasniuk az Írisz Ház fiataljainak arcáról.

A gyülekezet egy megható bizonyságtételt is meghallgathatott, a kerekesszékhez kötött fiatal Serban Sára Edina szájából, aki annak történetét mesélte el, hogyan indított imaláncot autóbaleset következtében kómába esett barátja felépüléséért, aki ezt követően rövid időn belül gyógyultan távozhatott a kórházból.

erzekenyito 3

A szertartás végén a hirdetéseket felolvasta, és röviden be is mutatkozott Karikás Orsolya gyakorló teológus, aki a Szatmár megye sándorhomokról érkezett Nagyváradra, és legalább egy éven át fog szolgálni a csillagvárosi gyülekezetben. „Isten hozta gyülekezetünkben nt. Makkai Péter lelkipásztort és kis csoportját. Megköszönjük nekik ezt a nagyon szép és szívhez szóló szolgálatot, bizonyságtételt, igehirdetési alkalmat. Valóban érezhettük azt, hogy felmelegítette a mi szívünket, átjárta az életünket” – fogalmazott, köszönetet mondva a távolról jött vendégeknek.

Sz. G. T.