Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erőss Zsolt rehabilitációjáról vetítettek filmet

A nemrégiben tragikus baleset következtében elhunyt Erőss Zsolt nagyváradi tisztelői, barátai tekinthették meg díjmentesen a székelyföldi származású hegymászó két évvel ezelőtti rehabilitációjáról készült, A Hópárduc talpra áll című 87 perces dokumentumfilmet szombaton, az Ady Endre Líceumban – ugyanabban a díszteremben, amelyben az előző években Erőss Zsolt több vetítéssel egybekötött úti beszámolót is tartott.

Eross (2)

Az eseményt a nagyváradi EKE ’91 és a Borostyán Produkció hiánypótló szándékkal szervezte meg közösen, hiszen a váradi közönség előtt ezidáig nem került bemutatásra a film, amely 2011-ben készült, amikor Erőss elvesztette az egyik lábát. A vetítés előtt egy 19 darabból álló fotókiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, amely Erőss Zsolt archívumából származó, ezidáig nagyközönség előtt be nem mutatott felvételeket tartalmazott. Az egybegyűlteket Tiponuţ Tibor helyi EKE-elnök és Némethy Norbert, a Borostyán Produkció vezetője köszöntötte, a vetítés végén pedig Pintér István, a Bihar megyei hegyimentők vezetője válaszolt szakemberként a közönség kérdéseire Erőss Zsolt és Kiss Péter kancsendzönga-i balesete kapcsán. A dokumentumfilmet szombaton Szatmárnémetiben is levetítették a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében.

Sz. G. T.