Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erős ellenfeleket kapott a váradi vízilabdacsapat

A máltai selejtezőtornát veretlenül, a rangsor második helyén záró Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata kemény ellenfeleket kapott a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében.

Polocsapat Maltan

Kádár Kálmán együttese Olaszországban (Busto Arsizio) játszik majd, a G csoportban, az ellenfelek a Veronai SM, a spanyol Sabadell és a montenegrói bajnok Jadran Herceg Novi lesz. A mérkőzéseket szeptember 18–20. között rendezik meg. Az olasz gárdával már Valettában is találkozott a román bajnokcsapat, amely döntetlent ért el (11–11) ellenfelével.

További három csoportban zajlik majd a küzdelem, a következő csapatok részvételével, a D csoportban (helyszín Athén): Vouliagmeni (görög), AN Brescia (olasz), OSC (magyar), Montpellier (francia), az E csoportban (Hannover): Waspo Hannover (német), Szolnoki VSK (magyar), Radnicski Kragujevac (szerb), VK Budva (montenegrói), az F csoportban: (Rijeka): VK Primorje Rijeka (horvát), ASC Duisburg (német), Volgograd (orosz), CN Marseille (francia).

Az első és a második helyen záró csapatok a Bajnokok Ligájában folytatják, a harmadik és a negyedik helyezett számára véget ér a nemzetközi szereplés.

Ha sikerrel veszik a jövő hét végén esedékes erőpróbát, a váradiakra még egy selejtező vár, hogy két év után ismét bekerülhessenek a Bajnokok Ligája csoportkörébe.