Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Érmelléki embermesék

Zsúfolásig megtelt szombat délután az érmihályfalvai Bartók Béla Művelődési Ház díszterme, ahol könyvbemutatóra került sor. Az Érmihályfalván élő Sütő Éva újságíró, publicista legújabb, Érmelléki embermesék című kötetét mutatták be. A könyv kiadását az Érintő Egyesület, valamint a magyar kormány támogatta a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

ermelleki 1(HA FER)

Sütő Éva hosszú évek óta ír az Érmellék titokzatos, évszázados magyar gyökerekbe kapaszkodó életéről, felvillantva riportjaiban, jegyzeteiben a múltban elvesztett, múltból megmentett hagyományokat, egykor ott élt és ma is ott élő emberek mindennapi történeteit. Talán ennek is köszönhető, hogy a szombati kötetbemutatóra nemcsak Érmihályfalváról, de az Érmellék több településéről is érkeztek érdeklődők. A most megjelent kötetben ( ez a szerző ötödik könyve), több olyan riport is megjelent, amely elsőként a Reggeli Újságban látott napvilágot, az „Érmellék krónikásaként” is emlegetett szerző ugyanis évekig lapunk munkatársa volt.

A szombati bemutatón Szilágyi Ferenc Hubart költő, közíró ismertette és méltatta a kötetet. A találkozón fellépett a Móka színjátszócsoport, akik az Érmellék géniuszának, Ady Endrének a verseiből mutattak be egy összeállítást. A jó hangulatú találkozó végén a szerző kérésre dedikálta a kötetet.

Szőke Mária