Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Érmelléki borokat kóstolhattak

Az ünnepek küszöbén az érmelléki borvidék gazdáinak díjnyertes nedűiből kaphatott ízelítőt a váradi publikum pénteken a nagyváradi várban, az Európai Borlovagrend Érmelléki Legátusa, illetve a vidék borosgazdái által szervezett kiállítás és borkóstoló keretében.

ermelleki

Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Pásztor Sándor megyei tanácselnök, valamint Szabó Ödön parlamenti képviselő is, akik az érmelléki borgazdák helyzetének előremozdításáról beszéltek. A baráti hangulatú összejövetelen ugyanakkor felszólalt Mados Attila, bihardiószegi polgármester is, aki elmondta, az általa vezetett önkormányzat egy pályázat keretében egy borvizsgáló laboratórium létrehozását tűzte ki célul amely nagy segítséget nyújt majd abban, hogy a helyi gazdák versenyképessé tehessék boraikat.

A pénteki borkóstoló egyébként az érmelléki borászok találkozójának keretében zajlott, amely a várban rendezett karácsonyi vásár részét képezte. A vásáron felállított standoknál minden község bemutathatta saját borait, valamint a versenyeken szerzett elismeréseket, kupákat. Ennek megfelelően a váradi publikum, megcsodálhatta, megkóstolhatta és meg is vásárolhatta Bihardiószeg, Székelyhíd, Szentjobb, Szentimre, Élesd és Biharpüspöki legkiválóbb borait.

 Sz. G. T.