Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Éremkollekció a táncparkettről

Eredményes évet zárt a Nagyváradi Stephany Táncklub, amelynek tagjai közel félszáz alkalommal álltak dobogóra a tavaly megtartott hazai és nemzetközi versenyeken.

Joggal lehet büszke Tóth Noémi edző ifjú tanítványaira

Joggal lehet büszke Tóth Noémi edző ifjú tanítványaira

 

Tóth István és Noémi edzők tanítványai 23 arany-, 14 ezüst- és hat bronzéremmel gyarapították a klub éremkollekcióját. A 10–11 évesek között versenyző Tóth István Aramisz (az edzőpáros fia és a nemzetközileg is elismert fotóművész, Tóth István unokája) és partnere, Lorena Nirucz országos bajnok lett a latintánc kategóriában, míg a David Gorgan–Diana Popa kettős döntőbe került a 12–13 évesek között, majd az év végén megnyerte a C osztály országos döntőjét. Utóbbin sikeresen szerepelt a 14–15 éves korosztályban a Laurenţiu Göndör és Alexandra Ghender duó, amely második lett a latinamerikai táncokban, harmadik pedig a standard kategóriában. A váradi sportklub több nemzetközi felkészítőt is tartott, a legnagyobb horderejű a júliusban megrendezett találkozó volt, amelyen 15 ország több mint 150 táncosa vett részt.

Ami az idei évet illeti, a klub vezetői a márciusban, Jászvásáron sorra kerülő országos bajnokságra készítik fel a táncosokat, majd a Váradon sorra kerülő Varadinum Táncfesztivál megrendezésére fordítják energiájukat. Utóbbi eseménynek nyolcadszor ad majd otthont az Antonio Alexe Sportcsarnok, ám legutóbb 2012-ben láthatták a váradiak Európa legjobb táncosait.