Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eredményesen zárták a Román Kupát a váradi tékvandózók

Két napon át a Nagyváradi Egyetem sportcsarnokában versengtek egymással Románia legjobb tékvandózói, akik a Román Kupa döntőjében léptek tatamira, illetve bizonyították rátermettségüket a speciális és erőtörő számokban.

Kemény de sportszerű küzdelem jellemezte a kupadöntőt

Kemény de sportszerű küzdelem jellemezte a kupadöntőt

A váradi West Team SK (elnök Tunyogi Hajnalka, 3 dan) által a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és a Román ITF Tékvandó Szövetség támogatásával szervezett erőfelmérőn 19 klub 259 sportolója vett részt, többségük tagja a junior és a felnőtt válogatottnak. A rangsorolásról 40 bíró gondoskodott. A házigazda klub mellett további két egyesület, a Tae-Kyon (elnök Sas Sándor, 4 dan) és a Wolf (elnök Harascsák Gyula, 2 dan) tékvandózói léptek még tatamira.

Tekvando Roman Kupa 3

A legnépesebb küldöttsége a Tae-Kyon SK-nak volt, 22 sportoló, őket az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmest Cătălin Topai (2 dan) vezette, döntnökként pedig Vlad Găvruţa (1 dan) tevékenykedett. A 14 dobogós helyezésben a következő sportolók részesültek. A tíz évesek között Rareş Găvruţa első lett speciális technikában, harcban pedig második, Alexandru Chiş ezüst- (harc), Iulia Mladin (harc), Alexandru Sarca, Rareş Buzle és Deian Popa (mindannyian speciális technikában) pedig bronzéremmel zárt.

Tunyogi Hajnalka és Sas Sándor

Tunyogi Hajnalka és Sas Sándor

A 12 évesek versengésében Bacsó Krisztina lett második harcban. A juniorok között Vlad Găvruţa (harmadik lett tullban, második pedig harcban a 68 kg-osok között), Varabecz Evelyn (második lett harcban, a 65 kg-osok között) és Eliza Ivan (harcban lett harmadik az 55 kg-osok között) állt dobogóra, míg a felnőttek versengésében Andrei Birta (ezüstérem tullban, bronzérem harcban) bizonyított.

Tekvando roman Kupa varadi csapatok

A Wolf SK tagjai 28 éremmel zárták a kupadöntőt, így az összesített rangsorban másodikok lettek. A szervezési munkálatok miatt a West Team SK csapata ezúttal csak öttagú volt, de a teljesítményre így sem lehetett panasz, hiszen két arany-, egy ezüst és két bronzérem lett a mérleg. Beke Teodóra formagyakorlatban (tull) és harcban sem talált legyőzőre, a két arany mellét speciális törésben is szerzett egy ezüstérmet. Márton Balázs és Mihai Bereschi harcban állt fel a dobogó legalsó fokára, tudatta lapunkkal Tunyogi Hajnalka klubvezető.

Látványos volt az erőtörés és a speciális technika versenyszám

Látványos volt az erőtörés és a speciális technika versenyszám

„Sikeres versenyen vagyunk túl, mind a szervezés, mind pedig az elért eredmények tekintetében. Külön öröm, hogy egyre több fiatal ismerkedik meg a tékvandó alapjaival, ami a sportág fellendülését eredményezi” – értékelte a kupadöntőt Sas Sándor, a Tea-Kyon SK elnöke, aki a román szakszövetség fegyelmi bizottságának igazgatója is.