Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eredményes volt az állásbörze

A Nagyváradi Kereskedelmi Központban (Trade Center) – a Lotus Center mellett – szervezte meg szombaton délelőtt az idei harmadik állásbörzéjét a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM).

Békési Csabától, az ügynökség vezetőjétől megtudtuk, hogy ez a második munkaerővásár, amelyet az AJOFM a Faktor – Légy aktív a te városodban elnevezéssel szervezett ezen a helyszínen. A börzén 67 munkáltató volt jelen, és több mint 1500 munkahelyet kínáltak betöltésre, ezek közül kb. 300-at felsőfokú végzettségűeknek. „Érdekesség, hogy új cégek, vállalkozások is jelen voltak. Például olyanok is, amelyek még nem kezdték el tevékenységüket megyénkben, de már toborozzák a munkavállalókat” – fogalmazott az igazgató. Mint hozzáfűzte, különféle tevékenységi ágakban lehetett állást találni. Tehát széles volt a skála. Elsősorban az elektrotechnikai, elektronikai munkakörben kínálták a legtöbb betöltendő munkahelyet, de a nyári szezon miatt a turisztikai ágazatok is népszerűek voltak, illetve a kereskedelemben, az építőiparban és építőipari termékek előállításában is sokan kerestek munkaerőt, de az autóalkatrészeket gyártó cégek is szakembereket kerestek, sőt olyanokat is, akik képzetlenek, és felvállalnák azok képzését.

eredmenyes 1

Ami érdekes, erre a börzére meghívták az ügynökség Faktor – Légy aktív a te városodban elnevezésű továbbképző programjában részesülő munkanélkülieket is. A 9–15 óra közötti börzére legalább ezer álláskeresőt vártak, és kb. ennyien is érkeztek. Mivel volt, aki több munkáltatónál is szerencsét próbált, így összesen 1826 állásinterjú bonyolódott le aznap, és a jelentkezők közül 433 személyt hívtak vissza a cégek egy újabb megbeszélésre.

eredmenyes 2

Azt is érdemes tudni, hogy az AJOFM statisztikai adatai szerint májushoz képest júniusban mintegy ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Biharban, így jelenleg a hivatalosan nyilvántartottak száma 8 734, és közülük 1905-en jogosultak munkanélküli segélyre.

Sükösd T. Krisztina