Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eredményes évet zártak az „oroszlánok”

Remek esztendőn van túl a Nagyváradi King Do Lions Sportklub, amelynek tékvandózói 68 érmet szereztek a nemzetközi versenyeken, míg hazai tatamin szerepelve 55 dobogós helyezést értek el. Az ünnepélyes évzáróra a váradi Ramada Hotelben került sor.

Andreea Ganea és Tulkos Rómeó

Andreea Ganea és Tulkos Rómeó

A klubelnök Andreea Ganea mellett Tulkos Rómeó (a klub alapítója, egyben volt elnöke, jelenleg a Koreai Harcművészetek Román Szövetségének alelnöke), Raul Tudorică (kétszeres világbajnok karatéka, a megye legjobb sportolója a nem olimpiai számokban, illetve a váradi UAMT-Agora Egyetem SK vezetője), Kóródi József (a megyei sport- és ifjúsági igazgatóság képviselője) és gróf Ferenczi István a Teuton Lovagrend védelmezője foglalt helyet a főasztalnál. Tudorică ajándékokkal érkezett a legjobbaknak, míg Ferenczi egy-egy különdíjat adott át az első helyezetteknek.

Mint a beszámolókból kiderült, a King Do Lions volt a legeredményesebb romániai sprotklub, amely a Koreai Harcművészetek Szövetségének tagja. Andreea Ganea elsőként a klub legifjabb tehetségeit díjazta, majd a szakoktatókat, illetve a támogatókat is elismerte. A legjobbaknak járó díjakat két (gyermek, illetve junior-felnőtt) korosztályban ítélték oda egy testvérpár tagjainak. A legifjabbak között Răzvan Cotuţ zárt az élen, Karina Mihuţa és Carina Popa előtt, míg a junior-felnőtt kategóriában nővére, az ambiciózus és sokszoros erő- és speciális törő bajnok, Denisa Cotuţ bizonyult a legjobbnak Nicolae Paşcu és David Sferle előtt.

Az idei legjobbak, Nicolae Paşcu, Denisa Cotuţ, Carina Popa, Karina Mihuţa, Răzvan Cotuţ, David Sferle

Az idei legjobbak, Nicolae Paşcu, Denisa Cotuţ, Carina Popa, Karina Mihuţa, Răzvan Cotuţ, David Sferle

Tökéletes év

A klubelnök, Andreea Ganea beszámolójából kiderült, remek, mondhatni tökéletes évet zárt a King Do Lions SK, amely méltán bizonyult a legjobbnak a szakszövetség klubrangsorában. „Köszönöm a szakoktatóknak (Tulkos Romeo, 5 dan, Bogdan Gug, 3 dan, Szabó Sergiu, 2 dan), akik részt vettek a sportolók felkészítésében, s nem utolsósorban az igen ambiciózus sportolóinknak, akik az ideinél sokkal merészebb célokat tűztek ki maguknak” – mondta Ganea, aki hozzátette a Cotuţ testvérek másodszor zártak a rangsorok élén. Zárásként ünnepi jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek.