Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erdélyi Magyar Filmszemle Nagyváradon is

A 15. Filmtettfeszt szeptember 30-ától október 4-éig tart, az idén először rekordszámú, 12 városban. Kolozsváron, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez.

Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetemen október 2–4. között lesznek a filmvetítések.

erdelyi

Az idei programban összesen 9 egészestés játékfilm szerepel, köztük a Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard-díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2.

A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció tizenegy versenyfilmjén kívül hat dokumentumfilm és harminc rövidfilm került a programba.

A részletes, városokra és napokra lebontott program, valamint filmajánlók a fesztivál http://www.filmtettfeszt.ro/ honlapján találhatók.