Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erdélyi kórházügy

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) vezetősége tegnap sajtótájékoztatóján az erdélyi kórházügyet is napirendre tűzte.

Elhangzott, hogy többrendbeli egyeztetés után úgy tűnik, az erdélyi kórház szereplőit végre sikerül egy asztalhoz ültetniük. A KREK kórházépítési szándékának nyilvánosságra hozatala által sokan kaptak ezen az ötleten, és akkor jöttek a hírek, miszerint a kórházat ne Bihar megyébe, hanem más helyszínre kellene elvinni, például Marosvásárhelyre, vagy akár Székelyföldön belül is felvetődött ennek a gondolata.

latvanyterv

Ez a téma már idestova fél esztendeje kérdés. A magyar kormány bejelentette akkori szándékát, hogy támogatná egy erdélyi magyar kórház felépítését, ellenben folyamatos kérdés a helyszín. „Mi minden egyes érdeklődőt megkerestünk, akikre érdemben számítani lehet. Több érintett szakembert is meghívtunk erre az alkalomra, így április 8-án, azaz pénteken Nagyváradon sor kerül az első erdélyi kórházügyi egyeztető fórumra” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

(sükösd)