Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erdélyi Konyha böjtös és húsvéti finomságokkal

Az Erdélyi Konyha áprilisi lapszámában is rengeteg ételrecept, jó ötlet található. A Húsvéti ínyencségek kicsit másképp című összeállításban egy menüsort ajánlanak, mely segíthet a háziasszonyoknak abban, hogy újszerű és finom étkeket is varázsoljanak az ünnepi asztalra. Találhatók tippek azzal kapcsolatban, hogy néhány tavaszi finomság, a hónapos retek és a medvehagyma felhasználásával hogyan készíthetők könnyű, kímélő és nem utolsósorban ízletes ennivalók. A Kanalazzunk! című rovatban olyan levesreceptek találhatók, amelyek nemcsak a tavaszt jelzik, hanem az ünnepi asztalon is méltó helyet foglalhatnak el. A Kivételes finomságok kivételes alkalomra című cikkben a böjt, illetve a húsvét jegyében készített rangos recepteket ajánlanak: ilyen például a Nílus hercegnője, a királyok csirkecombja, illetve a császárkuglóf. A Régi kedvenc, új arculat című rovatban azzal foglalkoznak, hogy miként készíthető el különféleképpen a gőzölgő, aranyló húsleves. A Locsolóváró sós falatok című cikkben néhány ötlet található: mivel is kínáljuk húsvét hétfőjén a locsolni érkező vendégeket. Az Egyedi kenyerek a húsvéti asztalra című összeállítás témája az egyedi ízesítésű, ünnepi ruhába bújtatott kenyerek sütése, melyek szintén díszei lehetnek a húsvéti asztalnak. A Sajtrajongók, figyelem! elnevezésű írás néhány olyan ínyencséget ajánl, amelyekben különféle sajtok a főszereplők, hiszen az előételektől a salátákon, leveseken át a különféle főételekig bármit készíthetünk sajtosan. A Cukor nélkül is édes lehet az élet című írásban olyan édességek receptjeit találhatók, amelyek nem tartalmaznak fehér cukrot. Az olvasók arra nézvést is találhatnak ötleteket, hogy miként házasítsák össze a tejtermékeket különféle zöldfűszerekkel, például a juhtúrót friss zöldhagymaszárral, vagy a főtt tojást túróval. A Mihez kezdjünk a húsvéti maradékkal? című cikk is hasznos tanácsokat ad: miként készíthetők – akár percek alatt – kevés maradékból is ínycsiklandozó, finom ételek. A Locsolóváró muffinok című cikkben tippeket lelhetnek föl az olvasók: hogyan varázsolhatók a húsvéti asztalra különféle ízesítésű és díszítésű sütemények. Az Üde színek – felemelő ízek című összeállítás vitaminokban gazdag, gyorsan elkészíthető ételek receptjeit tartalmazza. Ezenkívül foglalkoznak azzal, miként készíthető el többféleképpen a nyúlhús, illetve a rizsgombóc. A Kihagyhatatlan sonkás fogások arról szól, miként csempészhető be ételeinkbe egy kis fantáziával a húsvéti sonka, mely egy gyors salátát, levest vagy egy finom főételt is feldob.
Az Erdélyi Konyha áprilisi lapszáma megvásárolható a nagyváradi Teleki (ma Primăriei) utcai Illyés Gyula Református Könyvesboltban.

erdelyi