Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erdei Józsefre emlékeznek holnap

Öregfiúk labdarúgómeccsel adóznak a volt kiváló labdarúgó, Erdei József emlékének, aki augusztus 15-én lenne 43 éves. A tragikus hirtelenséggel, 2014 decemberében elhunyt futballistára Vársonkolyoson emlékeznek meg holnap délelőtt. Ez alkalomból Erdei József nevét kapja a helybéli focipálya, amelyen a sonkolyosi ötödik ligás csapat játssza mérkőzéseit. Erdei József a Vársonkolyosi Bányász csapatában kezdett el futballozni, majd az Élesdi Crisul és a Nagyváradi Bihar FC mezét öltötte magára, de pályára lépett az Aradi UTA, a Brassói FC, a Szatmárnémeti Olimpia és a Bukaresti Rapid együttesében is. Utóbbinál Mircea Lucescu volt az edzője, aki „a legjobb védekező középpályásnak” titulálta, akivel pályafutása során dolgozott. 2014. augusztus 14-én még pályára lépett a Bodola Gyula Stadionban megtartott gálameccsen, amelyen a Bihar FC öregfiú csapata a román aranycsapatként emlegetett 1994-es vb-hatodik együttes tagjaival mérte össze erejét. A találkozónak jótékonysági célja volt. Alig pár hónap múlva szívroham ragadta el őt, így már az égi focipályán kergeti a labdát a többi legendával közösen.

Erdei Jozsef eloterben

A holnap 10 órátol kezdődő emléktornán a Bihar FC, az Élesdi Crisul és a Vársonkolyi Minerul öregfiúk csapata vesz részt.