Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Erasmus + önkéntesség-lehetőség fiatalok számára

A nagyváradi Csillagváros alapítvány egyik tevékenységi köre az, hogy fiatal látni, tapasztalni, tanulni vágyó fiatalokat delegál külföldi partnerek segítségével németországi keresztyén intézményekbe. Idén két önkéntesünk Makai-Dimény Viola és Vincze Zoltán (DKA, Kolozsvár) tavaly szeptember 1. óta tartózkodnak Görlitzben.

Március 26-án Makai-Dimény Viola (mivel csak neki van vakációja ebben a periódusban) a Partiumi Keresztyén Egyetem kíváncsi hallgatói számára és a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanulói előtt tartott élettel teli beszámolót mindarról, ami vele történt az elmúlt több mint fél év során. Mikor megkezdte az önkéntes szolgálatot még nem beszélt németül, azóta beszél! Keresztyén közösségben lévén gyermekfoglalkozásokat tart, áhítatokat, játékprogramokat gyermekek számára, szemináriumokon vesz részt, ahol sokszor 15 országból ott lévő fiatalokkal találkozik, ismerkedik, kapcsolatokat épít, személyisége fejlődik, a látószöge bővül.

erasmus vagni

„Miért hasznos ez az év, mi hasznom belőle?” – teszi fel a nagyon fontos kérdést a ma embere. Nos a mai felgyorsult világ folyamatosan hoz elénk váratlan kihívásokat, amelyeknek meg kell felenünk, ha munkát akarunk vállalni. Ez az év fantasztikus lehetőség arra, hogy a fiatal azokat a készségeit felfedezze, gyarapítsa, amelyekkel – az eddigiek során talán egyáltalán – nem találkozott. Megtanulja önmagát kifejezni, megismeri önmagát, a másik embert, elfogadni a másik embert, értékelni mindazt, amilye van, megtanulja önmagát lelkileg, anyagilag menedzselni.

Még nagyon fontos az, hogy a majdani diploma, munkatapasztalat, gyakorlati tapasztalat, nyelvtudás mellé párosulnia kell a nagyon jó alkalmazkodó, kommunikációs, önreprezentációs, önpromóciós készségnek. Nos egy ilyen év jó alkalom mindezek megszerzésére.

Innen és ezúton is további kitartást, erőt kívánunk az év hátralévő részére!

 Vincze Judit