Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Épül a parkolóház a járványkórház helyén

Még tavaly tavasszal lebontották az egykori nagyváradi járványkórház épületének régebbi részét, és az 1800-as évek végén oktatási-gyógyítási célra szánt kétszintes épület helyén elkezdték a négyszintes parkolóház építését.

epul 1b

Ilyen volt a helyszín tavaly áprilisban

„A multifunkcionális épület a Nagyváradi Közterület-kezelő Zrt. (ADP) projektje alapján épül, és az alagsori, illetve földszinti és két emeleti részből álló parkolóház mellett irodákat is kialakítanak az ADP számára ügyintézés, ügyfélfogadás céljából” – tudtuk meg Petri Csillától, a városháza sajtóosztályának munkatársától. Tegnap délelőtt a helyszínen nagy ütemben folyt a munka. Több munkagép és daru is dolgozott. A régi kórházépület helyén már csak a parkolóház utolsó emeletének az alapját kell befejezni, megerősíteni. Erről elmondható, hogy a munkálat egyharmadával elkészültek. E mellett az irodai rész építésével is jól haladnak.

epul 2 (4)

És így néz ki most az épülő emeletes garázs

A tervek szerint, amennyiben az időjárás nem akadályozza a munkát, ez év végéig elkészül a Törvényszék (ma Tribunalului) utcában a parkolóház.

(sükösd)