Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Építkezés Wesley-módra

Nem csak országos, de Európai szinten is egyedülálló mértékű önkéntesalapú építkezést folytat e hét folyamán Belényesben a helyi Habitat for Humanity, a rászorulók lakhatási körülményeinek biztosítására szakosodott non profit szervezet. A Build the Wesley Way elnevezésű program keretében öt nap alatt tíz házat húznak fel rászorulók számára az írországi Wesley College több mint 300 önkéntesei (többségük 16–18 év közötti fiatal), mintegy ötven romániai és Bihar megyei önkéntessel, valamint a kedvezményezettekkel karöltve.

Epitkezes 2

A tíz új ház a Habitat for Humanity által épített lakónegyedben kap majd helyet, azon a területen, amelyet a belényesi önkormányzat bocsátott a jótékonysági szervezet rendelkezésére. A Habitat for Humanity 2003 óta, vagyis immár egy évtizede folytat együttműködést az ír tanintézménnyel, s ezidáig közösen mintegy 21 romániai családnak segítettek már. Az önkénteserőből folytatott építkezésen a mai nap folyamán több Bihar megyei parlamenti képviselő kétkezi munkájára is számítanak. A munkálatokat bárki élő közvetítésben követheti a világhálón, a http://www.habitatbeius.ro/proiect/build-the-wesley-way címen.

Szombati-Gille Tamás