Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ennio Morriconéval turnézik a filharmónia énekkara

Mostanig sok hallgatás övezte az előkészületeket, de tegnap végre hivatalosan is megerősítette a nagyváradi filharmónia vezetősége, hogy énekkaruk a 86 esztendős világklasszis zeneszerzővel, Ennio Morricone mesterrel turnézik Nyugat-Európában az elkövetkező hetekben. Az olasz mester vezényletével Németország, Franciaország és Luxemburg nagy, több ezer férőhelyes neves koncerttermeit járják majd be március közepétől április elejéig, Morricone nagysikerű szerzeményeit énekelve. Az információt az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján hozták nyilvánosságra. Megérdemelt szakmai és művészi elismerés ez a váradi filharmónia idén 18. esztendejét betöltő énekkarának, melyet jelenleg Lászlóffy Zsolt karnagy vezet. Mint megtudtuk, az olasz mesterrel való találkozás a váradi zeneintézmény énekkara és a debreceni Kodály Filharmónia kórusának tagjai között évek óta tartó szakmai és baráti együttműködés nyomán jöhetett létre.

Ennio (tartalek)

További hír, hogy március 17–26. között újra, immár ötödik alkalommal, megrendezik Ciprian Marinescu impresszárió és hegedűművész közreműködésével a Tavaszi Fesztivál a filharmóniában, ahol ezúttal két hét alatt négy szimfonikus koncertet és egy kamaraestet tartanak. A meghívottak többségükben ezúttal is fiatal tehetséges japán szólisták, azonban sok évnyi távollét után visszatér például Váradra vezényelni Tiberiu Soare neves bukaresti karmester is. A részletes műsorra visszatérünk.

Szintén új és reményt keltő változás, hogy úgy tűnik, a filharmónia koncerttermét végre sikerül még a meleg időszak beköszönte előtt légkondicionáló berendezésekkel felszerelni, a nagyváradi Rotary Klub jóvoltából és támogatásával. A felszereléshez szükséges engedélyek beszerzése egyelőre még folyamatban van.

Tóth Gábor