Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Engedjük be Őt

Kinn nagy hó, fehérség, benn öröm, melegség – ilyen az ideális karácsony. Vagy ilyen volt, mielőtt az ember mániájává vált, hogy minél értékesebb, fényesebb ajándékot vegyen, versenyezzen szeretteivel az ajándékozásban, megmutassa, hogy neki mennyi mindenre telik.

A boltokban, tereken szólnak a dalok, melyek ráhangolják az embert az ünnepre, de legtöbbjük egyáltalán nem a karácsonyról szól. Ünnepi díszkivilágításba öltöztetik a városokat még novemberben, és mire eljön december 24., annyira belemászik a Jingle Bells dallama a fejünkbe, annyira megszokjuk a díszek látványát, annyira hozzászokunk a kürtőskalács és forralt bor illatához, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, miről is szól ez az ünnep.

Kívánom, hogy mindenki meg tudjon állni egy pillanatra a nagy karácsonyi forgatagban, és el tudjon gondolkodni, hogy kit is ünneplünk. Aztán engedjük be Őt azon a kis ajtón, ami a szívünkhöz vezet, mert nekünk is rosszul esne, ha születésnapunkon minden szerettünk ott ülne a díszes asztalnál, csak épp mi lennénk kizárva.

Áldott, békés, szép karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak!

Kiss Erzsébet Janka