Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Energiát „vételezett” a VSK

Alig negyvennyolc órával az után, hogy legyőzte a Bukaresti Steauát, ezzel bejutott a Román Kupa négyes döntőjébe, ismét győztesen hagyta el a pályát a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata.

Cristian Achim együttese Târgu Jiuban játszott bajnoki meccset, az európai porondon remekelő, ám a honi élvonalban gyengélkedő helybéli Energia ellen, amely szombaton ugyancsak kupameccsen bizonyíthatott (hazai pályán szenvedett 78–72-es vereséget a Dinamótól). Mindkét csapat tagjain érezhető volt a fáradtság, A hazaiak jól kezdték a találkozót, s egypontos előnnyel (15–14) zárták a nyitónegyedet. A nagyszünetig fordított a váradi gárda, amely négypontos (35–31) fórral vágott neki a harmadik játékrésznek. A remek napot kifogó Markovics vezérletével (a vendégek legeredményesebb játékosa volt) a VSK nyolc pontra (58–50) növelte előnyét, ám a zárónegyedben egyenlített is az Energia (70–70). A hajrában kiélezetté vált a csata, ám a higgadtabb váradiak végül 75–70-re jobbnak bizonyultak, az utolsó pontokat Franklin és Zupan szerezték. Vasárnap este nyolc órától Váradon találkozik egymással a két gárda.

„Fontos győzelmet értünk el, egy nehéz pályán. A meccs előtt féltettem a játékosokat, hogy nem tudnak majd teljes erőbedobással küzdeni, vagy mentálisan lesznek fáradtak, de igazi sportemberek révén, sikerrel vették az újabb akadályt is” – értékelte a sikert Cristian Achim, a váradi csapat szakvezetője.

Markovics ezúttal ismét vezére volt a váradi együttesnek

Markovics ezúttal ismét vezére volt a váradi együttesnek

 

Statisztika

Târgu Jiui Energia–Nagyváradi VSK-ESK 70-75 (15-14, 16-21, 19-23, 20-17). Az Energia pontszerzői: Eziukwu 4, Diggs 9 (1×3), Mack 15 (3×3), Guţoaia 10 (2×3), Porter Troupe 10 (2×3), Horne 13 (3×3), Radosavljevic 9. Játszott még: Aktaş, Sánta. Nem lépett pályára: Berca, Andrei, Sanda. Edző: Jannisz Diamantakosz, segítője: Claudiu Alionescu. A VSK pontszerzői: Mandache 4, Barnette 10, Markovic 25 (3×3), Paşca 5 (1), Lucsics 11 (3×3), Lupusavei, N. Baracs, Zupan 11 (1×3), Nicolescu. Nem játszott: Petrişor, Sg. Pop. Edző: Cristian Achim, segitője: Milan Mitrovics.

Megpályázza a döntőt a Városi Sportklub

Megpályázza a döntőt a Városi Sportklub

 

Kupadöntő Váradon?

Röviddel az után, hogy a csapat bejutott a kupadöntőbe, a váradi VSK vezetői arról beszéltek, megpályázzák a négyes finálé rendezési jogát. A döntőbe kerülő négy gárda licitálhat majd a rendezésért, de nem valószínű, hogy a VSK-nak komoly ellenlábasa lesz, ugyanis a csapatok nem vetekednek, hogy hazai pályán játszanak. Az ok, hogy utóbbi években a finálék egyetlen házigazdája sem tudta elhódítani a serleget, mi több már az elődöntőben elvérzett. A VSK-nak jelenleg egy ellenfele van, a Kolozsvári UBT, de a Marosvásárhelyi KK (19 ponttal verte a craiovaiakat az első meccsen) és a Bukaresti Dinamo (6 pontos előnnyel várja az Energia elleni visszavágót) csatlakozhat a finalistákhoz.