Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Énekesek a színpadon

November 11-én, jövő héten pénteken a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola újabb előadással bővíti a város kulturális életének zenei kínálatát. A most második alkalommal megrendezendő Art Oradea Varietăţi című  koncertlehetőséget ad az iskola jelenlegi és volt diákjainak, hogy tanítóik és Románia elismert klasszikus, népi és könnyűzenei művészei mellett álljanak színpadra.

Marian Boboia, a Francisc Hubic Művészeti Iskola igazgatója

Marian Boboia, a Francisc Hubic Művészeti Iskola igazgatója

A Francisc Hubic Művészeti Iskola szervezésében, a Bihar Megyei Tanács támogatásával a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában november 11-én 19 órától megrendezendő koncert fellépői jól példázzák a művészeti iskolák fontos szerepét az országban, hiszen olyan tantárgyak is megtalálhatók programjaikban, mint a könnyűzenei énekoktatás, valamint olyan hangszerek, mint az elektromos gitár vagy különböző ütőhangszerek és olyan népi fúvós hangszerek, mint a tárogató vagy a furulya.

A koncertre meghívott vendégek Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, Ozana Barabancea, Veta Biriş, Cristian Pomohaci, valamint Horia és Nidia Moculescu.

Jegyek az iskola székhelyén, a Szilágyi Dezső (ma Moscovei) utca 5. szám alatt vásárolhatók meg, hétköznapokon 10 és 18 óra között. Egy jegy ára 20 lej.

Szamos Mariann