Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Emlékversenyen remekeltek az úszók

Huszonhárom dobogós helyezést értek el a Nagyváradi Körös SK úszói a Temesváron megtartott Lovas Péter Emlékversenyen. A megmérettetés hasznos erőfelmérőnek bizonyult a közelgő bajnoki döntő előtt.

A váradi klub 25 sportolóval képviseltette magát a Béga parti városban, a legkisebbek hat, a legnagyobbak 16 évesek voltak. Az emlékversenyen 25 romániai és hét szerbiai klub 362 úszója állt rajtkőre.

A váradi küldöttség tagjai, Illés Zsolt és Georgeta Schier edzőkkel

A váradi küldöttség tagjai, Illés Zsolt és Georgeta Schier edzőkkel

A váradi küldöttség legeredményesebbje Ioana Buzlea volt,aki a 16 évesek versengésében három elsőséget is begyűjtött (az 5 m-es gyors-, mell- és pillangóúszásban), így nem meglepő, hogy a korosztály legjobbjának választották őt a verseny végén.

A 7 évesek között induló Mihai Zach egy első (50 m gyors) és egy harmadik (50 m hát) helyezést ért el, míg a 9 évesek között rajthoz álló Andrea Budea elsőként ért célba mellen, míg gyorson harmadik lett, ugyancsak az 50 m-es távon.

Szintén dobogóra állt még Szilágyi Szabolcs, aki a 12 évesek mezőnyében nem talált legyőzőre hátúszásban, s további két csoporttársa, Kemecsei Csenge (második lett háton, harmadik pedig gyorson), Szentpéteri Márk (harmadik lett háton és pillangón). A 13 évesek versenyében Pányta Franciska első lett 50 m mellen, míg Kiss Boglárka kétszer (mell- és hátúszásban) második lett. A további éremszerzők Lőrincz Ármin (második lett háton a 7 évesek között), Tudor Sălăjan (harmadik lett háton és pillangón a hat évesek között), Andrea Covaciu (második lett háton és mellen a 8 évesek mezőnyében), Daniel Coroianu (második lett mellen és pillangón a 9 évesek között) és Fila Barbara (második lett pillagón a 11 évesek között) voltak.

„Hasznos erőfelmérő volt a temesvári a sportolóink számára a Bákóban a hétvégén sorra kerülő országos bajnokság előtt. Remélem, utóbbi erőfelmérőn is hasonlóan jól teljesítenek majd sportolóink” – értékelte az erőfelmérőt Ionel Bungău, a Körös SK igazgatója.