Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Emlékkoncert rendhagyó helyszínen

Nagyváradon immár 20. éve, hogy szabadtéri koncerttel emlékezik meg a hirosimai atombomba ledobásáról Florian Chelu szervezésében a nagyváradi Rockfilharmónia.

Rendhagyó módon a szerdai Adj esélyt a békének! (Give Peace a Chance!) elnevezésű rendezvénynek – egyébként ez John Lennon egyik legismertebb dala, mely a béke himnuszává vált – ezúttal a megszokottaktól eltérően nem a püspöki palota kertje, hanem a Körösvidéki Múzeum új székhelyének, az egykori hadapródiskolának az árnyas kertje adott otthont. Az idő is kedvezett a szabadtéri programnak, amelyre mintegy kétszázan látogattak ki. Minden korosztályt érdekelt a koncert. Akiknek pedig már nem jutott hely a színpad előtt elhelyezett műanyagszékeken, azok a gyepen vertek tanyát.

emlekkoncert  1

Florian Chelu köszöntötte a szép számú publikumot

emlekkoncert  2

A Talentum együttes

Újdonság az is, hogy ezen a megemlékezésen a román és angol dalok mellett évek óta ismét énekeltek magyarul is a Talentum együttesnek köszönhetően. Egyébként a szervezők számos fiatal tehetségnek adtak lehetőséget a bemutatkozásra, akik olyan rutinos előadók mellett léphettek fel, mint Călin Pop, Şerban Lupu (a Miraj zenekarral), Marian Filip, Lăcrămioara Deac, Decebal Platon, David Bryan, Vivi Repciuc illetve a Meda Music, a Fala Band, vagy a Talentum együttes.

A szinte éjfélbe nyúló koncerten a szimfonikus zenétől a rockon át a pop műfajig minden hallható volt.

Sükösd T.Krisztina