Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Emberközpontú, családbarát Nagyváradot

Egészségügy, nagycsaládosok szociális helyzete és szakmai társulások – ezekkel a területekkel foglalkozik majd Kirei Melinda nagyváradi RMDSZ-es tanácsosjelölt, aki tegnap támogatóival, dr. Földes Bélával, Gajai Ágnes színművésszel, valamint az általa képviselt RMDSZ-körzetektől Sauer András Kálmán nagyvárad-újvárosi elnökkel és Andrei Erikával, az észak-rogériuszi körzet nőszervezetének alelnökével együtt számolt be terveiről.

Sauer András Kálmán, Andrei Erika, Kirei Melinda, Gajai Ágnes és dr. Földes Béla Fotó: Csikos Rolland

Sauer András Kálmán, Andrei Erika, Kirei Melinda, Gajai Ágnes és dr. Földes Béla
Fotó: Csikos Rolland

Konkrétumok is elhangzottak, így például kiderült, hogy a nagyváradi onkológia negyedik emeletén egy paliatív osztályt hoznának létre, valamint kialakítanának egy megfizethető szálláshelyet az onkológián kezelt betegek, illetve a kórházba utalt gyermekek szülei számára. A jövendő önkormányzati képviselő reggel 8 óráig ingyenessé tenné a parkolást az óvodák, bölcsődék és iskolák közelében, családi bérletet vezetne be a múzeumokba, strandokra, élményfürdőbe és a színházba is. Jól karbantartott, tiszta és több korosztály számára is alkalmas játszótereket alakítana ki, illetve fontosnak tartaná a kórházakban a jeltolmács jelenlétét is.

F. N. L.