Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Emberközelibb, pörgősebb szervezetet akarnak

Megtartotta első gyűlését a margittai RMDSZ frissen megválasztott vezetősége. Csütörtökön a helyi szervezet székházába várta Demián Zsolt és Árkosi Antal elnökök a körzeti és a helyi választmányt. Árkosi elmondta, hogy e héten csütörtökön Nagyváradon kell részt venni a megyei küldöttgyűlésen, majd megemlítette, hogy készülnek a majálisra, illetve felkérte Horváth Sándort, hogy a következő két évben is vállalja el az alelnökséget a helyi szervezetben.

emberkozelibb

Ezek után Demián a körzeti szervezet elnökeként felkérte Árkosi Antalt és Borsi Ernő kéczi elnököt, hogy mivel a helyi szervezetekre épül a körzeti, vállalják el az alelnöki tisztséget. Ezt követően Demián két tagból álló ügyvezető alelnökséget is felkért a szorosabb munkára. Pápai József és Koppányi Zsolt elfogadták a felkérést, a választmány pedig szavazatával támogatta az alelnököket. Könczey Erzsébetet pedig megválasztották mindkét testület titkárának.

Demián Zsolt beszélt arról is, hogy idén május 27-re tervezik a majálist, amelyiket változatosabbnak képzelnek el, mint az előző években. A tervek között szerepel kutyakiállítás, motoros felvonulás és programok gyerekeknek. Ezek az egész reggelt és délelőtt kitöltik majd. A felnőtteknek szervezett programok délutántól kezdődnek. A helyszín ismét a városháza melletti park lesz.

A körzeti elnök arra is felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy legyenek nyitottak, hallgassák meg az emberek észrevételeit, legyenek emberközeliek. „Ne feledjék el, önök, ti az RMDSZ-t képviselitek. Olyan viselkedésre van szükség mindenkitől, amelyikkel előre lendítjük a szervezetet” – mondta Demián, majd hozzátette: amikor meghirdette az emberközelibb, pörgősebb RMDSZ-t, komolyan gondolta, mert hisz abban, hogy ezt meg lehet valósítani. „Meg kell találjuk mindegyik magyar családot. Tudnunk kell, melyik utcán hány magyar család él, hány tagból áll. A reális számokra kell kíváncsiak legyünk. Ugyanakkor meg kell kérdezzük tőlük, hogy mik az elvárásaik, mi milyen úton kell tovább haladjunk. Ősztől, amikor talán picivel mindenkinek több ideje lesz, el kell indítani a feltérképezést” – mondta Demián.