Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Embercsempészt fogtak el Borsnál

Hétfőn bukott le a 45 éves, olasz állampolgárságú Pompeo B., aki két Sri Lanka-i állampolgárt akart átcsempészni a határon. A Nagyváradi Területi Határrendészeti Felügyelőség közleménye szerint a férfit tegnap 24 órára őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

embercsempeszt

Az olasz férfi hétfőn a borsi határátkelőnél akarta elhagyni az országot, ám a határrendészek a román rendszámú Renault Magnum sofőrfülkéjében találtak egy utazótáskát, melyben több ember személyes holmija volt. A teherautót alaposan átvizsgálták, és a rakodótérben a műanyag ládák között (melyeket egy olasz cégnek szállított a sofőr) két, egyaránt 28 éves Sri Lanka-i férfit találtak. Mint kiderült, mindkét férfi menedékjogot kért Romániában, vallomásuk szerint Franciaországba akartak eljutni. Egy honfitársukkal léptek kapcsolatba ezért, általa találkoztak az olasz férfival, aki fejenként kétezer euróért vitte volna őket el a célig. A Sri Lanka-iak ellen illegális határátlépési kísérletért, a sofőr ellen embercsempészetért indítottak eljárást.