Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elvonulás és lelkigyakorlat a Posticumban

Mind ezen, mind a következő hétvégén várják a jelentkezőket a nagyváradi Posticum Ifjúsági és Kulturális Központba (Nagyatádi Szabó István/Teiului utca 26. szám).

November 14-15-én ZEN – Megvilágosodás mint 99%, vagy egy kicsit több címmel előadás és hétvégi elvonulás lesz. Előadó: Szaladják István, filmrendező, operatőr. Tanításában a japán Rinzai iskola hagyományát követi. Mestere Shodo Harada Roshi, a japán Sogenji kolostor apátja.

elvonulas_vagni

Szaladják István

A teljes ellátás 20 euró. Az árak 40 százalékos kedvezményt tartalmaznak. A családtagok, gyerekek ugyanebben a kedvezményben részesülnek, számukra a lelkigyakorlaton való részvétel nem kötelező.

November 14-én, pénteken 18 órakor az előadás (nyitott és ingyenes) hallható, 20 óra az elvonulás kezdete, melynek vége szombaton 16 órakor lesz.

Jelentkezni lehet külön a szombat délelőtti, ill. a délutáni elvonulásokra is, ebben az esetben a reggeli és az ebéd ára három-három euró (nem kötelező).

elvonulas 2 _vagni_ musto_peter_jobbrol

Mustó Péter

Csendben születik az élet

November 21–23. között lelkigyakorlat lesz Mustó Péter jezsuita atya vezetésével.

„Az élet növekedése csendben, sötétben történik. Nem akkor, amikor mindent átlátsz. Nem akkor, amikor tudod, hova tartasz. Tanulj bizalommal várni, kivárni! Időre van szükséged ahhoz, hogy a lelked, az életed kibontakozhasson. Isten hat és működik benned, körülötted, még akkor is, ha nem érzed a jelenlétét. Ezt a ráhagyatkozást az imában gyakorlod. A belső ima érdeklődő, figyelmes jelenlét, amely a bizalmat erősíti. Nem kímél meg attól, ami fáj. Új szemmel nézhetsz arra, ami van. Megbékélhetsz vele.” – áll a Posticum honlapján az esemény meghirdetésénél, a jelentkezési lapot ugyanonnan lehet letölteni. A lelkigyakorlat idejére a teljes ellátás 40 euró, a bentlakás kötelező.

Mustó Péter 1935-ben született Derecskén. 1945 és 1991 között külföldön élt. 1953-ban lépett be a jezsuita rendbe. Érdeklődése a II. vatikáni zsinat szellemében a más vallásúak, a másként gondolkodók és a jóléti társadalom sérültjei felé fordult. 1979 és 1991 között Dél-Amerikában, Bogota egyik szegénynegyedében dolgozott. A rendszerváltás óta Magyarországon vezet meditációs lelkigyakorlatokat. Imádkozni tanít.

Jelentkezni a 0259/431-398, 0744/504-051 telefonszámokon vagy az info@posticum.ro e-mail címen lehet.