Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élvonalba készül a váradi Luceafărul

Ambiciózus tervekkel kezdte el a nyári alapozást a Nagyváradi Luceafărul labdarúgó-csapata, amely az élvonalbeli tagság megszerzését tűzi ki célul.

Kemény fába vágja a fejszéjét a váradi focicsapat

Kemény fába vágja a fejszéjét a váradi focicsapat

Amint arról már beszámoltunk, a keret új szakvezető, Cornel Ţălnar irányításával kedzte meg a felkészülést. Bár az együttműködés két évre szól, Blidár János, a csapat főtámogatója azt szeretné, ha a Luceafărul már a 2017–2018-as idényben a dobogós helyekért küzdene. A váradiaknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen olyan ellenfelekkel találják majd szembe mgukat mint az élvonalból kiesett Marosvásárhelyi ASA, Târgu Jiui Pandurii, vagy az alsóbb osztályból feljutott, ám többre vágyó Pitesti-i SCM.

Az első edzésen 16 fős keret vett részt, de a klubvezetés több tapasztalt játékossal is tárgyal, köztük Ştefan Grigorieval (Brassói FC) és Marius Curtuiuş-sal (Aradi UTA), de akár a Bukaresti FCSB (volt Steaua) csapatától is érkezhetnek fiatalok. Az utóbbi évekhez hasonlóan, a csapat idén is Ausztriában edzőtáborozik közel két héten át. A Mallnitzban találhat sportközpont tulajdonosa a váradi származású Marcel Puşcaş, aki jelenleg a Román Labdarúgó-szövetségben dolgozik. A felkészülési meccsekről egyelőre még egyeztetések folynak, az viszont valószínű, hogy a Debreceni VSC-vel kétszer is összeméri majd erejét a Luceafărul.

A keret jelenlegi tagjai: Alin Goia, Răzvan Began – kapusok, Adrian Balea, Flavius Drăgan, Sergiu Bactăr, Ionuţ Ban, Alin Ţegle, Marius Feher, Iulian Cuc, Adrian Bedea, Darius Costea, Claudiu Codoba