Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élvonalba jutott a román U20-as kosárlabda-válogatott

Tegnap este, lapzártánk után véget ért a Nagyváradon megtartott U20-as férfi kosárlabda-bajnokság B divíziójának küzdelme.

Sikeresen zárta a hazai rendezésű kontinenstornát a román válogatott

Sikeresen zárta a hazai rendezésű kontinenstornát a román válogatott

A házigazda román válogatott csoportgyőztesként vágott neki az egyenes kieséses rendszernek a kontinesntornán, majd újabb két sikernek köszönhetően döntőt játszott, amelyek eredményétől függetlenül feljutott az A divízióba. A negyeddöntőben Portugália volt az ellenfél, amellyel az EB előtt két felkészülési meccset is játszott Tudor Costescu edző csapata. A 61–57-es (negyedenként 16-11, 10-20, 22-8, 13-18) győzelemből Emanuel Cate 19 ponttal, a váradi VSK-ESK játékosa, Bobe Nicolescu pedig 11 ponttal vette ki részét. Az elődöntőben az orosz válogatott volt az ellenfél, a fordulatos találkozó hosszabbításban dőlt el, ebben a román csapat bizonyult jobbnak 87–79-re (a rendes játékidőben 72–72 volt az eredmény). Nicilescu 12, a szintén váradi Sebastian Ionescu pedig 3 ponttal járul hozzá a sikerhez. A tegnap esti fináléban a horvát csapat volt a hazaiak ellenfele, ám a találkozónak csak a tornagyőzelmet illetően volt tétje, hiszen mindkét gárda feljutott az A divízióba. A harmadik helyért az orosz és a brit válogatott küzdött meg egymással, a győztes csatlakozott a két feljutóhoz. A britek hét ponttal maradtak alul a favorit horvátokkal szemben (79–72), ám a hajráig esélyük volt a győzelem megszerzésére.

A magyar válogatott a 9-12. helyért játszott, s mivel kikapott Finnországtól (78–56), így a 11. helyért lépett pályára Koszovó ellen.