Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élve elégett autójában egy szalontai fiatal

Szörnyű tragédia történt kedden este Nagyszalonta mellett, a hajdúvárost Nagyváraddal összekötő országúton, az oláhhomorogi letérőnél. Pár perccel 20 óra után érkezett a segélyhívás a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez, hogy az illető helyen közúti baleset történt, aminek következtében egy személyautó kigyulladt, ugyanakkor a szemtanúk nem láttak senkit kiszállni a járműből.

A szalontai tűzoltók indultak a helyszínre két tűzoltó- és egy rohammentő-autóval, valamint Nagyváradról is útnak indult egy speciális életmentő autó.

baleset

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, az autó teljes egészében égett, és csak a baleset bekövetkezte után közel fél órával tudták eloltani a tüzet, amely a teljes személygépkocsit felemésztette. A lánglovagok egy elszenesedett holttestet találtak a járműben.

A Bihar Megyei Rendőrség közlése szint az áldozat egy 19 éves nagyszalontai fiú, O. L., aki Váradról tartott Szalonta irányába. A rendőrség szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően, hanem túl gyorsan haladt, ezért elveszítette uralmát a járműve felett, ami lesodródott az útról és egy beton hídfőnek csapódott, majd többször átfordult és a mezőn állt meg, ezután pedig lángra kapott. A baleset pontos körülményeinek megállapításáért a rendőrség folytatja a vizsgálatot.

A helyszínre érkező egyik olvasónk a Reggeli Újságnak elmondta: akik megálltak segíteni, hallották, hogy a fiú segítségért kiáltott, ki akart volna mászni a roncsból, de minden ajtó be volt ragadva. Két poroltóval próbáltak segíteni, de még a kocsi ablakát sem tudták betörni – ekkor egyszer csak berobbant a kocsi, így már nem tudtak semmit tenni, csak végignézni a szerencsétlenül járt fiú halálát.

B. B.