Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elúszott a Szuperkupa is

Szoros és fordulatokban gazdag meccsen dőlt el az idei kosárlabda Szuperkupa sorsa, amelynek döntőjében a bajnok Nagyváradi VSK-ESK és a kupagyőztes Kolozsvári UBT játszott egymással az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Az utolsó támadás döntött a szuperkupa győzteséről, a végén a kolozsváriak örülhettek

Az utolsó támadás döntött a szuperkupa győzteséről, a végén a kolozsváriak örülhettek

 

A kétezer néző buzdítását maga mögött tudó váradiaknak nem sikerült megszerezniük a serleget, amely Kolozsvárra került. A találkozó az utolsó másodpercekben dőlt el, amikor a vendégek „mesterlövésze”, Alekszandar Rasics távolról volt eredményes, így az UBT 70–67-re legyőzte Cristian Achim együttesét a kincses városiakat elkísérő félszáz szurkoló nagy örömére. A Román Kupa döntőjében szintén Váradon győzött az UBT.

A VSK pontszerzői Mirkovics 19 (5×3), Zeno 11 (1), Barnette 16, Nicoară 4, Denison 2, Ţîbîrnă 6 (1×3), Pasalic 9 (3×3) voltak. Játszott még: Petrişor, Mandache és Nicolescu. Nem lépett pályára: Paşca és Sg. Pop. Edző: Cristian Achim., segítője: Milan Mitrovics.

Az UBT csapatának pontjait Adamovics 15 (3×3), Barro 4, Dykes 6 (1×3), Pushtozvonov 5 (1×3), Jucan 7 (1×3), Kuti 3 (1×3), Rasics 19 (4×3) és a váradi Török Roland 11 szerezték.

 

Bajnoki nyitány

A csütörtök esti kupadöntő után nem sok idejük maradt sebeik nyalogatására a váradi csapat tagjainak, ugyanis ma este már a bajnokság első fordulójában kell bizonyítaniuk. A címvédő VSK a tavalyi döntős Marosvásárhelyi KK otthonában lép pályára 20 órától, a találkozót a Digi Sport közvetíti. A 2015–2016-os idény döntőjében 3–2-re nyertek a váradiak, akik a felkészülés során szoros csatában kétszer is legyőzték a tigriseket.

A román élvonal nyitófordulójának párosítása ma 18 órától: Temesvári KK–Kolozsvári UBT (Digi Sport), Nagybányai Olimpia–Bukaresti Steaua, Nagyszebeni ESK–Craiovai SCMU, Ploieşti-i VSK–Bukaresti Dinamo, 20 órától: Marosvásárhelyi KK–Nagyváradi VSK-ESK (Digi Sport). A Piteşti-i BCMU–Galaci Phoenix találkozóra tegnap, lapzártánk után került sor.