Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eltűnt egy ember a Körösben

Tegnap délben érkezett a sürgősségi bejelentés a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez (ISU), hogy valaki alatt beszakadt a jég a Sebes-Körösön, pontosabban a váradi Garasos híd környékén.

eltunt

Az eset szemtanúi azt nyilatkozták a helyszínre kiérkező katasztrófavédelmieknek – akik több speciális egységgel is kiszálltak, és a Körös folyásának irányában, a Széles (ma Decebal) utcai híd és a Szent László híd között is köröztek –, hogy egy férfit láttak elmerülni a folyóban, aki megpróbált kapálózva a felszínen maradni, de elájult, és hason fekve a víz a jég alá sodorta.

A mentőegységek gumicsónakkal két órán át keresték, mindhiába. Camelia Roşca, az ISU szóvivője azt nyilatkozta lapunknak, hogy amennyiben az időjárás megengedi, folytatni fogják a valószínűleg vízbe fúlt személy keresését. „Jelenleg nem tudtak a búvárok lemerülni, mivel befagyott a Körös. A folyó felszínén néhol 20–30 cm-es a jég vastagsága, és a látási viszonyok is rosszak a folyóban” – nyilatkozta.

Sükösd T. Krisztina