Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eltérített villamos vagy félresiklott közszállítás?

Sajnos idült problémává vált Nagyváradon, hogy a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) szolgáltatásai egyre több kívánnivalót hagynak maguk után. Szerkesztőségünkbe folyamatosan érkeznek panaszok, melyekből kiderül, valami nagyon döcög az OTL-nél és ezek nem csupán a kimustrált, „urakról levetett” villamosok esetenként. Megszokhattuk, hogy sokszor (főleg hétvégén) 20–25 percet kell várni egy villamosra, megszoktuk többek között a senkinek sem praktikus elektromos bérleteket, a „bátor” jegyellenőröket, akik a blattoló,  hangoskodó, guberáló bandáktól sosem mernek jegyet kérni, s most úgy látszik, meg kell szoknunk azt is, hogy Nagyváradon a villamos tényleges útvonala egyre több alkalommal nincs kapcsolatban a villamos számozásával.

elteritett 1

Ez történt szerda délután a csúcsidőben is, mikor az egyik piros 3-as jelzésű villamos kellemetlen meglepetést okozott az utasoknak. A jármű Szőllős irányából döcögött a központ fele, s jelzése szerint a nagyállomás felé kellett volna tartson. Pont ezért sok olyan utas szállt fel a villamosra bőröndökkel, utazótáskákkal megrakodva, akik az állomásra szerettek volna eljutni. Az Emánuel templomnál azonban kiderült, illúzió a villamos számozása, ugyanis a jármű minden bejelentés, figyelmeztetés nélkül rákanyarodott az Aradi úton haladó sínekre, azaz a 2-es vonalra. Persze kitört a botrány, a kavarodás, a dühös utasok, köztük a bőröndöket cipelők is iparkodtak leszállni az „eltérített” villamosról. Többen mérgesen reklamáltak, kiabáltak a villamosvezetőnek is, hogy azért illene betartani az útvonalat, vagy szólni a jóhiszemű utasoknak, akik megváltották a nem olcsó jegyet, arról, hogy a 3-as villamos nem a 3-as villamos útvonalán jár valamiért. A villamosvezető azonban nem tanúsított érdeklődést a háborgó utasok iránt. Nem is derült ki miért, hogyan történt ez a gikszer. Így a dühös emberek, sokan közülük nagy csomagokkal, iparkodtak át szerda délután a 2-es megállójából vissza az állomás fele tartó villamosok megállójába a sűrű forgalomban a csúcsidőben. És ez nem egyedi eset volt. Pár hete szerkesztőségünk hasonló történet miatt meg is kereste az OTL-vezetőségét, választ azonban mi sem kaptunk. Azt mondták, küldjük el írásban kérdéseinket. Megtettük. A válasz azonban azóta sem érkezett meg. Lehet akár a váradi villamosokat, ezt is eltérítették?

Szőke Mária