Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elrajtol a megyei első osztályú focibajnokság

A hétvégén hét mérkőzéssel indul a negyedik ligaként ismert megyei első osztályú labdarúgó/bajnokság 2016-2017-es idénye. Amint arról már tegnap beszámoltunk olvasóinknak, a rajt előtt nem sokkal két változás történt a pontvadászatban, a margittaiak helyére a váradszentmártoniak, a keményfokiak helyére pedig a mácsapusztaiak ugrottak be.

A nyitóforduló programja, holnap: Belényes–Váradszentmárton (11 órától a felnőttek, 13 órától az ifjúságiak), Bors–Élesd (11 és 13), Hegyközpályi–Nagyszalonta (11, az ifimeccset elnapolták), Vaskohsziklás–Mihályfalva (11 és 13), vasárnap: Diószeg–Cécke (15 és 17), Gurányi Padişul–Biharszentandrás (17 és 15, Körösszegen). A Mácsapuszta–Egyetemi FC meccset elhalasztották.

A másodosztály küzdelme ugyancsak a hétvégén indult volna, de a BMLE vezetői úgy döntöttek egy héttel elhalasztják az idénynyitót, mivel a mácsapusztai és a nagyürögdi csapat mellet, tegnap a körösszegi együttes is visszalépett a küzdelemtől. Előbbi két gárda közös csapatot alkotva a megyei első osztályban szerepel, míg utóbbi együttes a gurányiakkal kötött szövetséget, amely révén Körösszegen játssza maj hazai pályás meccseit a Padişul.

Dioszeg (2)

Idegenben a Luceafărul

A másodosztályban szereplő Nagyvárai Luceafărul Székelyföldön lép pályára a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vendégeként. A holnap 11 órától sorra kerülő találkozóra a bajnokság harmadik fordulójában kerül sor. A Román Labdarúgó-szövetség idő közben kiírta az első fordulóból technikai okok miatt elnapolt Luceafărul-Clinceni meccset, amelyre jövő szerdán 18 órától kerül sor Váradszentmártonban.

A másdosztály harmadik fordulójában, ma 18 órától: Szatmárnémeti Olimpia- Brassó (Digi Sport), holnap, 11 órától: Afumaţi–Clinceni, Sepsi OSK–Luceafărul, Juventus–Pankota, Tatrang–Resica, 12.30 órától: Călăraşi–Mioveni (Digi Sport 1), 15 órától: Arad–Brăila (Digi Sport 1), Baloteşti–Rm. Vâlcea, Berceni–Chindia, vasárnap: Temesvár–Suceava (12.30, Digi Sport 1).

A román fociélvonal ötödik fordulójában, ma: Jászvásár-Konstanca (21, Digi Sport 1), holnap: Marosvásárhely-Chiajna (18, Digi Sport 1), Steaua-Dinamo (21, Digi Sport 1), vasárnap: Voluntari-Tg. Jiu (18, Digi Sport 1), Kolozsvár-Giurgiu (21, Digi Sport 1), hétfőn: Medgyes-Botoşani (18, Digi Sport 1), Temesvár-Craiova (21, Digi Sport 1).

Luceafarul