Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elpusztult a váradi kisoroszlán

Elpusztult a nagyváradi állatkert egyik sztárja, a Moja névre hallgató oroszlánkölyök.

elpusztult 2

Az eset nagy felháborodást váltott ki, ugyanis az elmúlt időszakban több furcsaság történet derült a váradi ZOO-val kapcsolatosan. A nagyváradi állatkertnek például nincs saját állatorvosa, ami szabálytalan, évek óta megbízott állatorvosokat hívnak ugyanis, ha baj van. Mint megtudtuk, a fizetés, amit egy állatorvosnak kínálnak olyan kevés, hogy annyiért nem találnak oda profi állatorvost, aki teljes munkaidőben vállalja a több tucat különféle állat egészségügyi felügyeletét, gyógyítását.

elpusztult

Lapunk kérdésére a kisoroszlán műtétjét végző dr. Benyovszki Sándor állatorvos elmondta, mikor őt értesítették, a kölyökállat már nagyon súlyos beteg volt, napok óta nem evett, lázas volt, a gyógyszeres kezelésre nem reagált, muszáj volt felnyitni a hasüregét, s ekkor kiderült, gyulladásban, vérben volt az összes vékonybele.

Egyelőre tisztázatlan, hogy az állatgondozók miért nem vették hamarabb észre, hogy a kisállat súlyos beteg? Azt sem tudni, mi okozta a kisoroszlán betegségét, azt, hogy esetleg lenyelt egy idegen tárgyat, vagy fertőzéstől lépett fel ez a súlyos állapot, csak a laborvizsgálatok után lehet megmondani. A mérgezés kizárható a tünetek alapján, mondta el Benyovszki doktor.

Szőke Mária