Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elővigyázatosan az ünnepek alatt

Tegnap délelőtt a Bihar Megyei Prefektúra nagyváradi székházában tartottak közös sajtótájékoztatót a közigazgatási terület fegyveres erőinek, a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség, a Nagyváradi Területi Határvédelmi Felügyelőség és a Csendőrség képviselői.

elovigyazatosan

A Bihar Megyei Prefektúra tanácstermében köszöntötte a közös sajtótájékoztatóra meghívottakat Ioan Mihaiu prefektus, aki beszédében, az ilyenkor elhangzó szokásos jókívánságok mellett, saját maga és a jelenlévő elöljárók nevében is arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy az ünnepi időszakban, jártukban-keltükben mindenekelőtt az óvatosságot tartsák szem előtt. Ioan Mihaiu azt is elmondta, hogy az előrejelzéseket illetően az időjárás a decemberi hónapnak megfelelő lesz, de nem kell nagyobb havazásoktól tartani.

A fegyveres erők képviselői szintén az ünnepek kapcsán fordultak tegnapi nyilatkozataikban a lakosság felé. Alin Antoniu Haniş, a rendőrség vezetője a karácsonyi családlátogatások kapcsán elsősorban a biztonságra hívta fel a figyelmet: mielőtt elutaznának, győződjenek meg róla, hogy jól bezárták a lakást, és biztonságuk érdekében közlekedjenek óvatosan és a szabályoknak megfelelően az utakon.

Ioan Bogdan, a megyei csendőrség vezetője közölte, hogy csapataik folyamatosan ellenőrzik a szabadidő eltöltésére népszerű helyeket, mint például Félixfürdőt és Püspökfürdőt, illetve Biharfüredet, hogy az ünneplés zavartalan legyen. A vezető hozzátette, hogy a síelni és szánkózni vágyók, elutazásuk előtt mindenképpen érdeklődjenek a megyei hegyi- és barlangi mentőknél a téli sportok számára kijelölt területek nyitvatartásával és hozzáférhetőségével kapcsolatban.

Marin Bondar, a határrendészet vezetője arról biztosította az ünnepek idejére hazatérőket, hogy a magyar csapatokkal való együttműködés jegyében az összes átkelőhelyen könnyített ellenőrző eljárás segíti a gyorsabb határátlépést, és megjegyezte, hogy jelen pillanatban a forgalom jelentős növekedése figyelhető meg Nagylakon (Nădlac), amelyre sokak választása az autópályán való közlekedés könnyebbsége miatt esik.

Caba Sorin Mihai, a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetője a pirotechnikai és különböző világító, díszítő eszközök használatára vonatkozóan nyilatkozott, melyek egyre kifinomultabbak és egyre jobban megterhelik a lakások elektromos hálózatait. Az ezekre való odafigyelés mellett arra is utalt, hogy bevásárláskor, nagy tömegben, ne zárják el a ki- és bevezető utakat, hanem figyeljenek oda egymásra. Zárásképp megemlítette, hogy a téli időszakban naponta 17 tűzesethez hívják ki csapataikat, melyeket többnyire karban nem tartott kémények okoznak.

Szamos Mariann