Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Először maradt Váradon a Tulipán Kupa serlege

Kilencedik alkalommal avattak győztest a Tulipán Kupán labdarúgásban, ám először fordult elő, hogy a serleg Nagyváradon maradt.

Az idei döntőt szeptember 19-én, szombaton, a nagyváradi Il Calcio sportbázison tartották. A Bihar megyei RMDSZ által megszervezett IX. Tulipán kupa döntőjébe nyolc csapat jutott be ah hat térségi selejtezőből. A fináléban két csoportban (az A csoportban: Malária B, Szalárd, Belényesújlak, Margitta, a B csoportban: Malária A, Monday FC, Mezőtelki, Mezőbaj), zajlott a küzdelem, a játékidő 2×10 perc volt.

A győztes Malária együttese

A győztes Malária együttese

A jó iramú csoportmeccseket követően mindkét ágról az első két helyen végzett csapat kvalifikálta magát az elődöntőkbe, ahol a Margitta–Monday FC illetve a Malária A–Malária B párharc alakult ki. Az első elődöntő nagyon szoros csatát hozott. Az idegek párharcát a margittaiak nyerték 3–2-re. A második elődöntőben találkozott egymással az amúgy testvércsapatnak számító Malária A–Malária B, itt a papírforma érvényesült, sima 5-0-s meccsen jutott a döntőbe az A csapat.

A bronzmeccsen magabiztos játékkal 6–1-re győzött a Monday FC a Malária B ellen.

Az idei Tulipán Kupa döntősei

Az idei Tulipán Kupa döntősei

A döntőben igazán jó meccsre volt kilátás, hiszen a metropolisz-övezet bajnoka, a Malária FC azzal a margittai csapattal találkozott, akik több ízben is elhódították az első helyért járó kupát. A látványos csatát hozó finálét végig kézben tartó Malária 4–2 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél, elhódítva a serleget. Először fordult elő a Tulipán Kupa kilenc éve íródó történetében, hogy a Nagyváradon maradjon a serleg.

A bajnokság zárásaként egy jó hangulatú eredményhirdetésre került sor, ahol egy rövid kiértékelő után az értékes díjakat Botházy Nándor a Bihar megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezető elnöke és Rácz Gál Szabolcs sportvezető, a bajnokság főszervezői adták át. Mint minden évben, a pódiumért és az egyéni címekért járó díjak mellett, a szervezők idén is kiosztották a fair play címet, melyet ezúttal a végig lelkesen és keményen de ugyanakkor sportszerűen küzdő szalárdiak érdemeltek ki.

A szervezők köszönetet mondtak a megyei szövetségtől kirendelt két játékvezetőnek Kelemen Istvánnak és Soós Mariusznak az egész napos „rendcsinálásért”.

A Tulipán megyei sportbajnokság október 25-én, vasárnap megrendezendő kosárlabda-bajnoksággal folytatódik, ahová a szervezők, még várják az érdeklődő csapatok jelentkezését. Bővebb felvilágosítást a 0259/432-884-as telefonszámon kaphatnak.