Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Előselejtezőket rendeztek az idei Tulipán Kupán

Idén már 11. alkalommal kerül megrendezésre a Tulipán Kupa, amelynek szervezője a Bihar megyei RMDSZ és a Borsi Viitorul Sportklub. Labdarúgásban több selejtezőt is megtartottak.

Idén is sok magyarlakta település indított csapatot a megyei sportbajnokságban

Idén is sok magyarlakta település indított csapatot a megyei sportbajnokságban

Amint arról Botházy Nándor, a megyei RMDSZ sportért felelős alelnöke lapunkat tájékoztatta, szeptember 30-án a metropolisz-övezeti selejtezőre került sor.

A megmérettetésen 6 meghívott csapat vett részt, amelyek a következő csapatnevek alatt szerepeltek: Nagyváradi Malária, Paptamási Olimpia Junior, Szentjános FC, Bors, Tóttelek, Nagyváradi Fekete nyulak.

A csapatokat a sorsolást követően két csoportba osztották: a Fekete nyulak, Tóttelek és Bors az A csoportban, a Tamási Olimpia Junior, Szentjános és a Malária a B csoportban kapott helyet.

A csoportmeccseket követően, mindkét csoportból az első kettő jutott tovább. Az elődöntők párosításai a következőképpen néztek ki: Malária – Fekete nyulak illetve Bors – Tamási. Míg az első mérkőzés szoros győzelemmel zárult hisz a Malária „csak” 2–1-re győzött, addig a másik ágon megszervezett mérkőzés simább eredményt hozott, mivel a borsiak legénysége 5–0 arányban múlta fölül ellenfelét. A kisdöntőben a bronzzal a váradi nyulak futhattak haza, hiszen magabiztos játékkal 5–0-al múlták felül ellenfelüket, a tamási juniorokat.

Az aranyért zajló mérkőzés is kiegyensúlyozott összecsapást eredményezett, amelyben a „Maláriás” srácok bizonyultak egy hajszállal jobbnak, 1–0-ra diadalmaskodva a hazaiak fölött!

A megyei bajnokság lebonyolítási rendszerének megfelelően, mindkét döntős csapat bejutott a nagyváradi döntőbe.

A torna legjobb játékosának a nagyváradi Fekete nyulak csapatának tagját Szabó Patrickot választották. A selejtező fair play díja, a végig igazi sportszellemben küzdő tamási legények csapatához került. Az eredményhirdetés keretén belül a csapatok kupákat, okleveleket és értékes díjakat vehettek át, melyeket Botházy Nándor a Bihar megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezetője, illetve Rácz-Gál Szabolcs, a borsi RMDSZ körzet elnöke, a bajnokság főszervezői adták át.

 

Dél-Biharon is selejteztek

A Tulipán Kupa dél-bihari selejtezőjébe, mely szintén szeptember utolsó napján, a nagyszalontai sportcsarnokban került megrendezésre, nyolc csapat nevezett be, melyeket a szervezők két csoportba sorsoltak a következőképpen, az A csoportban: Jászplaszt FC, Ada AC, Szivacsok II, Sparta Junior, míg a B csoportban a Szivacsok, Árpisz, Eternal Beauty FC, Sparta FC szerepelt. A részletekről Cseke Sándor, RMDSZ helyi tanácsos, szervező számolt be.

A csoportmérkőzések lebonyolítása után az elődöntők következtek, ahol az A csoport győztese a JászPlaszt, a B csoport második helyezettével Spárta FC-vel mérkőzött a döntőbe jutásért, míg a másik ágon az B csoport győztese a Szivacsok mérkőzött meg az A csoport második helyezettével a Szivacsok II-vel. Az első meccsen a JászPlaszt 8–1-re, míg a másik meccsen a Szivacsok győzött 3–2-re így bejutva a döntőbe. A kisdöntőben magabiztos játékkal, a Spárta FC a Szivacsok II-t győzte le 4–0-ra. A döntő nagyon izgalmasan alakult, hiszen a JászPlaszt az első félidőben már 2–0-ra is vezetett, azonban a Szivacsok kiegyenlítettek. A rendes játékidő után, maradt az egyenlő állás, következhettek a büntetők, párharc amelyben a Szivacsok koncentráltak jobban, kétszer is betalálva, míg ellenfelük egyszer sem, tehát összesítésben győztek 4–2-re.

A díjátadáson részt vett Horváth János, Nagyszalonta alpolgármestere, aki örömének adott hangot, hogy a Sándor Péter sportcsarnok adhatott otthont, a fair küzdelmet és színvonalas meccseket hozó bajnokságnak.

A pódiumon végzett csapatok mellett elismerésben részesültek a következők:

Fair Play díjat kapott az árpádi srácokból verbuválódott Spárta Junior csapata. Gólkirály lett Varga Márkosz Erik (Szivacsok II – 15 találattal), a legjobb kapus díjat Csengeri Róbert kapta, (aki a kupa alatt 4 gólt kapott és a döntőben az ellenfél büntetőit is megfogta), Míg a torna legjobb játékosa Milián Gheorghe lett, a madarászi JászPlaszt csapatból.

 

Érmelléki selejtező

Az előző évek pozitív tapasztalataiból kiindulva, idén is a szalárdi sportcsarnok adott otthont az érmelléki selejtező tornának. Az eseményről Kindle Walter, RMDSZ elnök, szervező számolt be. A szeptember 16.-án megszervezett bajnokságra idén 6 csapat nevezett be: Szentimre, Szentmiklós, Csokaly, Ottomány, míg a házigazda szalárdiakat 2 csapat is képviselte.

Bár a bajnokságot a szalárdiak 2-es számú csapat nyerte a csokalyiakat megelőzve, a bajnokság lebonyolítási rendszerének köszönhetően mindkét csapat jogot szerzett magának, hogy részt vegyen a megyei döntőben. A szervezők jóvoltából, a jó hangulatú bajnokságot finom ebéd követte.

 

Sebes-Körös menti selejtező

Szintén a szeptember 16-án volt megrendezve Mezőtelkiben a Sebes-Körös Völgyi selejtező is. A részleteket Géczi János, alpolgármester osztotta meg a sportkedvelőkkel. A megmérettetésre 4 csapat nevezett, (Mezőtelki, Mezőtelegd, Élesd és Örvénd). A körmérkőzéseket követően a következő sorrend alakult ki: 1. Mezőtelki, 2. Mezőtelegd, 3. Élesd, Örvénd. Mivel a selejtező legfényesebb érmét a Mezőtelki fiúk érdemelték ki, jogot szereztek arra hogy a részt vegyenek a megyei döntőben és képviselhessék a Sebes-Körös menti településeket.

A díjkiosztást Grim András és Géczi János vállalták magukra. Az eredményhirdetést követően egy jó hangulatú szeretetvendégség vette kezdetét, ahol a házigazda telkiek, finom bográcsossal kínálták az esemény résztvevőit.

A hétvégén lezajlott selejtezők győztesei beverekedték magukat a megyei döntőbe, ahol lehetőséget kapnak, arra, hogy térségüket méltó módón képviseljék és elhódítsák a XI Tulipán kupa értékes nyereményeit. A torna utolsó selejtezőjére Margittán került sor. A részletekre visszatérünk.