Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Előnyben a VSK-ESK

Hosszú idő után nem volt telt ház a váradi férfi kosárlabdacsapat mérkőzésén, amelyen a vártnál nehezebb dolga volt Cristian Achim együttesének.

Markovics volt a VSK húzóembere a vasárnap esti találkozón

Markovics volt a VSK húzóembere a vasárnap esti találkozón

A rájátszás első fordulójában az újonc Galaci Phoenix volt a VSK ellenfele, amely remekül kezdte a találkozót (6–0), ám a vendégek fordítottak (12–6) és egypontos előnnyel (24–23) zárták a nyitónegyedet. A térfélcseréig ismét a VSK volt kezdeményezőbb, s a hazaiak hatpontos előny birtokában (46–40) vonultak az öltözőbe. A harmadik és a negyedik játékrészben tíz pontnál is nagyobb volt a különbség, de a galaciak meccsben maradtak, s a végén hét ponttal maradtak csak alul vendéglátójukkal szemben.

A váradiak vezére a 100. bajnoki meccsén pályára lépő Radovan Markovics volt, aki 30 ponttal zárt, emellett 6 gólpassza és négy labdaszerzése is volt. A vendégeknél szintén egy volt VSK játékos, Milos Pesics volt a húzóember, ő 25 pontot dobott. A találkozón nem lépett pályára a váradiak amerikai légiósa, Martin Zeno, aki a Kolozsvári UBT elleni bajnoki meccsen sérült meg, s azóta nem játszott.

 

Statisztika

Nagyváradi VSK–ESK–Galaci Pheonix 93–86 (23–24, 23–16, 25–24, 22–22). A VSK pontszerzői: Radovan Markovics 30, Lucsics 14, Franklin 15, Barnette 21, Zupan 4, Ţîbîrnă 3, Paşca 2, Nuhanovic 4. Játszott még: Mandache és Petrisor. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics. A galaciak pontszerzői: Pesics 25, Threatt 7, Petica 5, Pirlog 3, Lemyk 23, Rohde 6, Bojovics 16, Borsa 2, Bolobita Stephen Sir. Edző: Florin Nini.

 

Edzői szemmel

„Fejben kell javulni, s túl kell tenni magunkat a kupadöntőben elszenvedett vereségen. Előnyben vagyunk de a párharc három győzelemig tart, a továbbjutáshoz pedig még kétszer kell, hogy nyerjünk” – értékelte a meccset Cristian Achim, a VSK edzője. „Örülök, hogy jól játszott a csapat, s kemény erőpróbára késztettük az ellenfelet. A párharc nincs lefutva, bár a váradi egy nagyon jó csapat, amely véleményem szerint döntőt játszik idén” – tette hozzá Florin Nini, a galaciak szakvezetője.

 

Újabb mérkőzés

Ma 19.45 órától ismét pályára lép egymás ellen a két gárda. Az Antonio Alexe Sportcsarnokban sorra kerülő meccsre 10 lej a belépő (a 14 évnél fiatalabbak ingyen mehetnek be, ám nem biztosítanak számukra ülőhelyet), s elővételben be lehet azokat szerezni a VSK székhelyén (Városháza u. 3, első emelet), ma 9 és 15 óra között. A sportcsarnok jegypénztárai holnap 18.15 órakór nyitnak.

A rájátszás első fordulójának további párharcain: Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo 72–68 (a második meccsre ma 18 órától kerül sor, Digi Sport), Kolozsvári UBT–Nagyszebeni Atlassib (holnap 19.45, Digi Sport), Craiovai SCMU–Marosvsárhelyi KK (holnap 18 óra, Digi Sport).