Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elődöntőben a magyar férfi válogatott

Az olimpia bajnok horvátok ellen szállt vízbe a magyar válogatott a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A magyar csapat végig vezetve, kitűnő játékkal verte meg ellenfelét, és bejutott az elődöntőbe, ahol Montenegróval találkozik ma este.

Marius Ţic parádéi is kellettek a győzelemhez (Fotó: Christian Sandor)

Marius Ţic parádéi is kellettek a győzelemhez (Fotó: Christian Sandor)

 

A 21 órától sorra kerülő találkozót az M4 csatornán követhetik figyelemmel. Tegnap, lapzártánk után játszották a szerb–görög elődöntőt. A horvátok elleni nyertes csatát követően értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány. „Ilyen nagy küzdelmek kellenek az életben, ezért érdemes edzőnek lenni. Jó volt látni, hogy tudunk újraalakítani valamit, hogy miként tud egy csapat három hét alatt ennyire megerősödni.” – mondta a kapitány, aki hozzátette, „biztos vagyok a csapatomban, és abban is, hogy megnyerjük az elődöntőt, bármennyire motiváltabb Montenegró a horvátoknál. Ez a magyar csapat fejben most nagyon erős. Öt gólt kaptunk csak, ez nagyon fontos, meg kell tartani. Kell a jó kapusteljesítmény, előtte jó védelemmel. Biztos, határozott kezek kellenek.”

A román válogatott a németekkel csapott össze tegnap délelőtt egy sorsdöntő találkozón. A rendes játékidő végén 10–10 volt az állás (a gólokat Negrean 4, C. Radu 3, Oanţă 1, Popoviciu 1 és Teohari 1 lőtték), így ötméteresekkel döntöttek a győztesről. A váradi Marius Ţic, aki jelenleg a Dinamo hálóőre, két büntetőt is hárított, így a román csapat 14–13-ra bizonyult jobbnak ellenfelénél (Cosmin Radu mellett három VSK-Digi játékos, Popoviciu, Chioveanu és Negrean talált be). A siker azt jelenti, hogy a franciák elleni meccs eredményétől függetlenül, Dejan Sztanojevics együttese részt vehet az Olaszországban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán.

A negyeddöntő eredményei: Spanyolország–Görögország 2–6, Szerbia–Oroszország 15–5, Magyarország–Horvátország 8–5 (a magyar góldobók: Varga Dénes 3, Hárai és Hosnyánszky 2-2, Vámos 1), Olaszország–Montenegró 7–10 (a találkozó egyik játékvezetője a váradi Adrian Alexandrescu volt).

A helyosztók párosítása, az 5–8. helyekért: Spanyolország–Oroszország, Olaszország–Horvátország, a 9. helyért: Románia–Franciaország, a 11. helyért: Németország–Hollandia, a 13–16. helyért: Málta–Szlovákia, Törökország–Grúzia.

magzar orom polo benedek

A magyar válogatott Európa-bajnoki kerete, kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (mindannyian A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (mindannyian ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo).

A női tornán a negyeddöntő találkozóira került sor tegnap. A párosítás a következő volt: Olaszország–Görögország, Hollandia–Németország, Magyarország–Franciaország, A Spanyolország–Oroszország meccs lapzártánk után ért véget.