Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elődöntőbe jutott a VSK

Magabiztos győzelemmel zárta a Galaci Phoenix elleni negyeddöntőt a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely 3–1-es összesítéssel jutott be a bajnokság elődöntőjébe.

Ellenfélre vár a férfi kosárlabdacsapata

Ellenfélre vár a férfi kosárlabdacsapata

A Duna parti városban lejátszott első mérkőzésen a házigazdák bizonyultak jobbnak, hosszabbítást követően, így a VSK-nak mindenképpen meg kellett nyernie a negyedik találkozót, hogy a hétvégén már ne kelljen pályára lépni az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A sérüléshullámmal küzdő csapat összekapta magát, s végül magabiztos játékkal szerzete meg a továbbjutást érő győzelmet.

 

Statisztika

Galaci Phoenix–Nagyváradi VSK-ESK 62-81 (20-27, 17-24, 12-18, 13-12). A hazaiak pontszerzői: Threatt 22, M. Bojovic 21, Y. Lemyk 12, T. Rohde 4, I. Pîrlog 2 şi M. Pesic 1. Edző: Florin Nini. A VSK-ESK pontszerzői: S. Barnette 20, U. Lucsics 16, B. Ţîbîrnă 11, W. Franklin 9, M. Zupan 6, A. Mandache 5, B. Nicolescu 4, C. Petrişor 3, S. Lupusavei 3, S. Nuhanovic 2, R. Paşca 2. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics.

Eredmények: Galaci Phoenix–Nagyváradi VSK-ESK 62–81 (a párharc végeredménye: 1–3), Dinamo–Steaua 72–74 (a párharc végeredménye 1–3), Marosvásárhelyi KK–Craiovai SCMU (a párharc végeredménye 3–0).

 

Bármi lehet

A továbbjutást jelentő győzelmet a következő képen értékelte a váradi csapat szakvezetője: „A védekezés volt a siker kulcsa, s mind a kezdők, mind pedig a cserék hozzájárultak a győzelemhez. Mandache játéka (a harmadik meccsen megsérült, de végül mégis pályára tudott lépni) is tartást adott a csapatnak” – mondta Cristian Achim, aki szoros, a végletekig kiélezett csatára számít az elődöntőben. „Itt már olyan kicsi a különbség a csapatok között, hogy a pillanatnyi forma, a koncentráció dönthet majd egy-egy találkozó sorsáról” – véli a VSK-t két éve irányító edző.

Cristian Achim edző együttese a Nagyszeben–Kolozsvár párharc győztesével játszik az elődöntőben. A kincses városiak 2–1-re vezettek, a negyedik mérkőzésre tegnap, lapzártánk után került sor, amennyiben kolozsvári győzelem született, akkor az UBT lesz az ellenfél, szebeni siker esetén a hétvégén kerül sor a mindent eldöntő ötödik találkozóra. A másik elődöntőben már kialakult a párosítás. Elsőként a Marosvásárhelyi KK biztosította a helyét a legjobb négy között, 3–0 arányban felülmúlva a Craiovai SCMU gárdáját. Az alapszakaszt megnyerő Bukaresti Steaua szoros csatában győzött a rivális Dinamo ellen (a negyedik meccset mindössze két ponttal nyerte meg a katonacsapat, ,így 3–1-es összesítéssel lépett tovább), így a vásárhelyiekkel játszik a döntőbe kerülésért.