Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Előbb pontot szereztek, majd pontosítottak a váradiak

Egyetlen pontot sikerült csak megszereznie a Nagyváradi Luceafărul labdarúgócsapatának, amely a Clinceni-i Academica gárdáját látta vendégül szombaton délelőtt a Bodola Gyula Stadionban.

Transzparensek várták a szombati meccsre kilátogató nézőket

Transzparensek várták a szombati meccsre kilátogató nézőket

A meccs előtt még úgy tűnt ez lesz a piros-kékek utolsó hazai pályás meccse Váradon. A találkozóra kilátogató közel ötszáz nézőt több transzparens fogadta, egyiken a csapat volt főtámogatója, Blidár János mondott köszönetet a szurkolóknak, a másikra az volt felírva, hogy Nagyvárad megérdemel egy élvonalbeli focicsapatot. Egy harmadik transzparenssel a váradi önkormányzatnak köszönték meg ironikusan a támogatást (a helyi önkormányzat 2016-ban hagyta csődbe menni a Nagyváradi Bihar FC-t, azóta nem támogat felnőtt labdarúgócsapatot). A hab a tortán a piros-kék együttest buzdító drukkerek voltak, akiknek információink szerint Gorj megyéből hozta a Luceafărult nemrég megvevő befektető. A piros–sárga–kék színű vuvuzelákkal felszerelt „kemény mag” váradi rigmusokat skandált végig a találkozón, noha az már a kiejtésükből nyilvánvaló volt, hogy nem bihari emberekről van szó. A klub vezetői valószínűleg így próbáltak nyomást gyakorolni a megye és a város vezetésére, hogy anyagi támogatást adjanak a másodosztályú együttesnek. Korábban a megyei tanács vezetői nemet mondtak a társulási kérelemre, az indok az volt, hogy egyetlen csapat helyett a megyében működő, bihariakra építő futballcsapatok megsegítésére összpontosítanak.

A korábbiakhoz hasonlóan ismét előnybe került a piros-kék együttes, ám a végén be kellett érnie egyetlen ponttal, miután a váradi Erik Lincar által irányított vendégeknek sikerült az egyenlítő találat bevitele a Bihar FC-t és a Nagyszalontai Liberty CF-et megjárt Mihai Deaconescu révén. A meccs végén hivatalosan is kiderült, a következő hazai pályás meccset is a Bodola-stadionban játssza majd a Luceafărul, amely két hét múlva a rangsorban első helyen álló Hermannstadt (Nagyszeben) együttesét fogadja.

 

Statisztika

Nagyvárad–Clinceni 1–1 (0–0). Gólszerzők: Antohi (55.), illetve Deaconescu (69.). A Luceafărul összeállítása: Goia – Balea, A. Mutu, Tînc, Trif – Feher – Al. Dulca (64., Ţegle), Codoban, Antohi (84., Bedea), Dragu – Vl. Rusu (69., D. Pârvu). Edző: Cristian Dulca. Az Academica összeállítása: Niga – Samson (57., Simion), M. Deaconescu, Găină, Pulhac – Balgiu, Al. Lazăr  – Blejdea (46., Gliga), Barbu (64., Vl. Mihalcea), M. Constantinescu – M. Ion. Edző: Erik Lincar.

 

Focieredmények

A román román másodosztály nyolcadik fordulójban: Snagov–Szatmárnémeti Olimpia 2–0, Miroslava–Hermannstadt 1–3, Suceava–Mioveni 2–0, Luceafărul–Clinceni 1–1, Ripensia–Metaloglobus 4–1, Târgu Jiu–Afumaţi 1–1, Brăila–Argeş FC 3–1, Aradi UTA–Călăraşi 0–1, Temesvári ASU Politehnica–Baloteşti 2–2.  A mai program: Marosvásárhely–Târgovişte (18, Digi Sport 1). Következik (szeptember 23.): Argeş FC–Snagov, Târgovişte–Brăila, Metaloglobus–Marosvásárhely, Clinceni–Ripensia, Mioveni–Luceafărul, Hermannstadt–Suceava, Baloteşti–Miroslava, Afumaţi–ASU Politehnica, Călăraşi–Târgu Jiu, Szatmárnémeti–Arad. A húszcsapatos rangsorban 18. helyen áll a Luceafărul, amely öt pontot szerzett az elmúlt nyolc meccsén.

A megyei első osztály negyedik fordulójának találkozói: Vaskohsziklás–Biharszentandrás 0–1, Váradi Egyetemi FC–Borsi Viitorul 1–4, Élesd–Mihályfalva 2–4, Szalonta–Madarász 2–0, A Diószeg–Belényes, a Fugyivásárhely–Gyapju, a Szentmárton–Székelyhíd és a Vaskoh–Mácsapuszta meccsek tegnap, lapzártánk után értek véget.

A megyei másodosztály harmadik fordulójában, szombati találkozóin, az első csoportban: Barátka–NAC 0–2, Vársonkolyos–Bihari Földvár 3–0, Váradi Dinamo–Révi SE 5–2.

A román élvonal 10. fordulójában: Bukaresti Juventus–Botoşani 0–2, Jászvásár–Voluntari 2–1, Temesvár–Sepsiszentgyörgy 0–0, Craiova–Dinamo 2–2. A Chiajna–Kolozsvár és a FCSB–Medgyes találkozókra tegnap, lapzártánk után került sor. A mai program: Giurgiui Astra–Konstancai Viitorul (21, Digi Sport 1).

A magyar fociélvonal 9. fordulójában: Vasas–Videoton 3–1, Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0, Balmazújváros–Debreceni VSC 0–1, Diósgyőri VTK–Paks 2–4, Haladás–Újpest 1–0, Honvéd–Ferencváros 1–3.